Detalii Afacere

Cauti statie itp in apropiere si vrei sa faci o programare online?

Ei bine in platforma programare-itp.ro poti gasi o statie ITP chiar daca locuiesti in Bucuresti, Iasi, Suceva, Oradea, Sibiu sau Cluj.

Ce este ITP-ul defapt?

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este o verificare periodică, obligatorie, a stării tehnice a vehiculului. Aceasta se realizează în stațiile autorizate de Registrul Auto Român (RAR) și are ca scop principal asigurarea siguranței în trafic. Perioada la care se cere reexaminarea vehiculului diferă în funcție de vechimea acestuia și modul în care este folosit. Pentru autoturismele care transportă persoane ITP-ul se realizează mai repede decât la autoturismele personale, același lucru și pentru cele de școala de șoferi și servicii de ride sharing.

ITP-ul este important nu doar pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic, dar și pentru protecția mediului. Un vehicul care nu este în stare tehnică bună poate fi un pericol pe drumuri și poate contribui la poluarea mediului înconjurător.

De ce este important ITP-ul?

Fiind 100% responsabilitatea ta ca proprietar, îți amintim că menținerea vehiculului într-o stare bună de funcționare intră în atribuțiile tale, astfel încât să treacă ITP-ul cu brio. Nu numai că este o cerință legală, dar este și o măsură de siguranță care te poate asigura că vehiculul tău funcționează la capacitatea optimă, ajutându-te să previii accidentele ce pot survenii din cauza unor defecțiuni de acest tip.

În plus, ITP-ul este important și pentru protecția mediului. Un vehicul care nu este în stare tehnică bună poate emite poluanți care pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. Prin efectuarea regulată a ITP, te asiguri că vehiculul tău respectă normele de mediu. 

Recenzii

Scrie o Recenzie pentru Programare ITP:


Cunoști această afacere? Scrie-ți acum părerea!

Evaluare Afacere:


Prin publicarea acestei recenzii, ești de acord cu Termenii și Condițiile site-ului.