Vrei să crești copii puternici din punct de vedere mental? Iată cum

Puterea mentală include să fii atent la sentimentele tale și să îți dai seama cum să le comunici în mod sănătos - de exemplu, să plângi în timp ce ești trist. Cuvintele pe care le folosiți au un efect semnificativ asupra minții tinerilor.

În cazul în care nu sunteți precaut, puteți ajunge să trimiteți un mesaj care trezește obiceiuri nesănătoase care ar putea epuiza copiii de forța psihologică de care au nevoie pentru a-și atinge cel mai mare potențial. Iată trei lucruri pe care ar trebui să nu le mai spui copiilor tăi dacă vrei să fie puternici din punct de vedere mental.

Indiferent dacă copilul tău spune că este îngrijorat de prezentarea pianului sau dezvăluie că este îngrijorat de faptul că prietenul lor este supărat pe ei, nu-ți limita îngrijorările spunând: „Nu este mare lucru”.

Pentru ei, situația este destul de mare. Mai mult decât atât, ei încearcă să vă spună că au nevoie de asistență în gestionarea sentimentelor lor. Deci, spre deosebire de a insista să nu fie îngrijorați, oferiți-le sprijinul de care au nevoie pentru a se adapta la mizeria lor.

Nu este nimic în neregulă cu plânsul. Este o metodă robustă de exprimare a sentimentelor. În plus, motivul fundamental pentru care un număr de adulți probabil își cere scuze atunci când varsă o lacrimă este că au fost învățați că plânsul este inadecvat.

Dacă tânărul tău strigă și se deplasează în centrul supermarketului, va trebui să abordezi comportamentul necorespunzător. Clarificați că supărarea celorlalți din magazin nu este comportamentul corect. Pur și simplu asigurați-vă că corectați maniera copilului dvs., nu sentimentul.

Indiferent dacă îi spuneți tânărului dvs., acesta este cel mai bun jucător de mingi de pe planetă sau subliniați că sunt cel mai inteligent copil din școală, laudele exagerate fac mai multe daune decât orice altceva.

Faceți aprecierea dvs. veritabilă. Mai mult decât atât, concentrați-vă mai mult pe efort și mai puțin pe realizare. Subliniază faptul că au studiat din greu sau că s-au grăbit din greu, așa că își dau seama că îți prețuiești efortul și îl consideri. Dacă rezervați laude pentru rezultatele reușite, acestea se pot dezvolta pentru a accepta că trebuie să reușească cu orice preț, indiferent dacă implică înșelăciune sau rău persoanelor să ajungă acolo.

Nu este niciodată prea târziu să începeți să vă antrenați copiii și să îi învățați abilitățile sociale și emoționale de care au nevoie pentru a reuși. În plus, modificarea obiceiurilor parentale prin utilizarea acestor trei tehnici ar putea fi esențială pentru a-i ajuta pe copii să își atingă cel mai mare potențial.