Viziteaza Valencia cu un buget redus

  • Marţi, 10 Noiembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Valencia Valencia

Valencia este un oras foarte vechi; a fost fondat de romani in 138 i.Hr.. La fel ca multe alte orase spaniole, a fost ocupat de maurii arabi, care l-au facut o capitala a Taifa din Valencia. Orasul a fost recucerit si a devenit din nou spaniol in 1238, a fost chiar capitala Spaniei pentru o scurta perioada. O istorie atat de lunga a lasat numeroase monumente si o arhitectura unica in centrul orasului.

Astazi, Valencia este al treilea oras ca marime din Spania (foarte important sa folosesti o harta), cu o populatie de 800.000 de locuitori si intreaga zona urbana de 1,5 milioane de oameni. Portul valencian este, de asemenea, cel mai aglomerat din Marea Mediterana.

Vechea piata nu este doar frumoasa, ci este si un loc minunat pentru un calator la buget. in timp ce va plimbati de-a lungul numeroaselor tarabe cu fructe proaspete, fructe de mare si alte bunatati, puteti incerca gratuit cateva nuci, dulciuri si alte gustari. Dupa ce va plimbati pe toata piata, va veti simti plin dupa ce ati incercat toate acestea.

Daca aveti un stil de viata activ ca mine, va va placea ocazia de a merge la jogging in albia raului Turia. Raul trecea prin centrul orasului, fiind o granita a cartierului istoric (Ciutat Vella), dar a fost redirectionat cu ceva timp in urma. Acum, pe locul sau exista un parc frumos si lung, cu o multime de facilitati sportive, multor oameni le place sa mearga cu bicicleta, sa faca jogging sau sa mearga aici.

Fosta albie duce din orasul vechi la Orasul Artelor si stiintelor , vizitand ceea ce este un alt lucru minunat de facut in Valencia.

Vizitand Valencia intr-o zi insorita (care este aproape in fiecare zi aici), ar trebui sa mergeti la plaja, care este situata la o distanta de aproximativ 5 km de orasul vechi, pe care o puteti face mergand cu bicicleta sau alergand in raul Turia. pat. Cele mai populare plaje ale orasului sunt Playa de Malvarrosa si Playa e Levante o de la arenas.

Revenind in orasul vechi, cu siguranta ar trebui sa fii atent la gargoulele de pe vechile cladiri valenciene. Acestea sunt una dintre caracteristicile interesante ale arhitecturii valenciene. in loc de creaturi obisnuite, unele gargoyle sunt facute sub forma de oameni in ipostaze ciudate si destul de indecente.

Locul pe care chiar il recomand sa-l vizitez este Muzeul Almoinei din piata Almoina , care este gratuit in weekend si de sarbatorile legale. De fapt, este situat sub piata, deoarece muzeul are o expozitie de elemente arheologice din diferite perioade din istoria valenciana.

Clima ajuta foarte mult turismul deoarece este una blanda. Soarele se imbina cu frumusetea plajelor si a centrului istoric vechi a carui farmec cuprinde orice trecator.