Viziteaza muzeul Astra si cetatea Alba

  • Joi, 28 Mai 2020
  • Turism
  • Publicat de
Cetatea Alba-Iulia Cetatea Alba-Iulia

"Muzeul Astra este o dovada vie ca investitia in muzee, atunci cand este insotita de profesionalism, produce efecte nu numai la nivel local sau regional, ci si international", se arata in Ghidul Michelin, potrivit Wall-street.ro. Acest muzeu detine trei stele Michelin.

Peste 600.000 de oameni au vizitat muzeul in 2019, majoritatea fiind atrasi de casele din lut si parcul propriu zis.

Muzeul Civilizatiei Traditionale Folclorice Astra este situat in Padurea Dumbrava, la o distanta de 4 kilometri de orasul Sibiu. Muzeul gazduieste monumente originale reprezentative pentru valorile satului romanesc. Locuinte din diverse parti ale tarii, decoratiuni interioare pastrate in forma initiala, instalatii industriale taranesti, mijloace traditionale de transport si multe altele.

Toate domeniile precum agricultura, animalele in crestere, apicultura, pescuitul si vanatoarea sunt ilustrate prin gospodarii caracteristice, cum ar fi stana, crame, mici fabrici.

Cetatea Alba Romania

Cetatea Alba din Alba-Iulia este prezentata in serialul de calatorii TV Aromele Romaniei. Serialul a fost filmat de britanicul Charlie Ottley, cunoscut pentru serialul Wild Carpathian, care a promovat peisajele salbatice ale Romaniei si a prezentat un interviu cu printul Charles, printre altele.

Filmarile noului serial cu opt parti despre Romania au fost anuntate anul trecut, cand s-a dezvaluit ca Ottley si echipa sa au facut o prima oprire in Oltenia, o regiune din sud-vestul Romaniei.

Acum, videoclipul lansat recent pentru Flavors of Romania ofera o vedere aeriana a cetatii din Alba-Iulia, cea mai mare cetate din Romania. Aici, Ottley a filmat ceremonialul de paza de la cetate si o refacere a ceremoniei de garda romana.

Cetatea Alba a fost construita intre 1715 si 1738, dupa cucerirea habsburgica a Transilvaniei. Orasul Alba-Iulia a gazduit diverse momente importante din istoria locala. Mai recent, a gazduit Marea Unire din 1918. Mai tarziu, in 1922, regele Ferdinand si Regina Maria au fost incoronati la Alba Iulia, la Catedrala Ortodoxa, ca suverani ai Romaniei.

Fiecare parte din serialul "Aromele Romaniei" va prezenta o regiune istorica a tarii cu totul speciala. Este conceput ca "o calatorie ametitoare care comemoreaza mancarea, cultura si frumusetea Romaniei". De asemenea, va arata cum si de ce aceasta tara extraordinara, cu peisajele sale uluitoare, trebuie protejata, hranita si sarbatorita pentru oamenii care locuiesc acolo si pentru cei care vin sa o viziteze.

De asemenea, prezentatorul Charlie Ottley de la Travel Channel si totodata creatorulu renumitului serial Wild Carpathian au contribuit cu articole de o importanta majora catre marile publicatii precum: The Daily Express, Food & Travel Magazine si The Mail.