Vibrofinisare - o metoda revolutionara de curatare a suprafetelor din diferite materiale

Vibrofinisare - o metoda revolutionara de curatare a suprafetelor din diferite materiale Vibrofinisare - o metoda revolutionara de curatare a suprafetelor din diferite materiale

Vibrofinisarea este un procedeu de prelucrare a suprafetelor realizate din diferite tipuri de materiale.

Intr-o cuva de lucru se amesteca piesele de prelucrat cu corpurile abrazive care, prin centrifugare prelucreaza piesele si ofera rezultatul final.

Vibrofinisarea este un procedeu de finisare cu rezultate de calitate in urma caruia suprafetele sunt pregatite corespunzator pentru etapele ulterioare de prelucrare precum vopsirea.

Despre procedeul de vibrofinisare

Prin vibrofinisare se pot obtine diferite efecte pe suprafata materialului iar in urma prelucrarii impuritatile se pot indeparta prin clatire cu apa. In urma realizarii procedurii de vibrofinisare se utilizeaza un component chimic care asigura faptul ca piesele raman curate. Acest compus chimic trebuie sa fie ales in functie de tipul de material utilizat si de procedeele ulterioare de prelucrare ale pieselor.

Procedeul de vibrofinisare isi regaseste aplicabilitatea in diferite domenii industriale in care este esentiala curatarea diferitelor tipuri de piese. Se foloseste pentru debavurare, detartrare, slefuire, netezire, rotunjire muchii, lustruire sau curatare piese, in functie de tipul de rezultat care se doreste sa se obtina. De asemenea, procedeul de vibrofinisare se poate utiliza si pentru indepartarea straturilor de suprafata sau a vopselei avand rolul de a pregati piesele pentru etapele ulterioare de finisare.

In functie de scopul lucrarii pentru care se adreseaza se alege utiliajul, corpurile abrazive si compusul chimic care se foloseste pentru obtinerea rezultatelor despre care am vorbit mai devreme. De cele mai multe ori se fac teste in laborator pentru a putea determina compozitia corecta care trebuie utilizata pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Vibrofinisarea este un procedeu care nu are drept scop corectarea formei sau precizia dimensiunilor pieselor ci eliminarea defectelor de suprafata si obtinerea unor proprietati specifice ale suprafetelor.

Un procedeu cu numeroase utilizari si cu rezultate de calitate

Procedeul de vibrofinisare poate sa fie utilizat si pentru finisarea obiectelor utilizate in viata de zi cu zi precum manerele usilor, tacamurile, feroneria de la mobila, etc., nu numai la nivel industrial. Insa, indiferent de domeniul de aplicabilitate este o procedura avansata care poate sa ofere rezultate impecabile de fiecare data, avand capacitatea de a satisface si cei mai exigenti beneficiari finali.

Este o procedura de lucru care poate sa reduca in mod substantial costurile cu materiile prime pentru producerea unor piese. Se reduc substantial rebuturile si se obtin intotdeauna rezultate de calitate.

Solutiile profesioniste ar trebui sa fie primul lucru la care trebuie sa se gandeasca orice companie deoarece acest lucru ajuta la castigarea aprecierii clientilor si se obtin o serie de avantaje superioare.

Procedeul de vibrofinisare poate sa fie luat in considerare si este o modalitate de sablare a suprafetelor care poate sa ofere cele mai bune rezultate. Pentru a obtine toate aceste lucruri alege sa investesti in echipamente si materiale de calitate superioara care sa te ajute sa eficientizezi procedurile de lucru si, de ce nu, sa iti maresti capacitatea de productie prin realizarea investitiilor inteligente. Beneficiaza de solutiile de ultima ora si adu capacitatea de productie la un nivel superior fara prea mult efort.