Care au fost cele mai celebre vise ale tuturor timpurilor

  • Marţi, 26 Ianuarie 2021
  • Divertisment
  • Publicat de
vise 24 - cele mai ciudate vise vise 24 - cele mai ciudate vise

Care au fost cele mai celebre vise ale tuturor timpurilor

Visele sunt un fenomen bizar. Cei mai mulți oameni nici măcar nu își mai amintesc dimineața ce au visat în cursul nopții. Cu toate acestea, inspirația poate apărea în cele mai neașteptate locuri : chiar și în vis. De-a lungul timpului au existat o serie de oameni care au devenit faimoși datorită unui vis. Pentru a ne crede, iată 5 exemple celebre de idei care au apărut autorilor în vis :

 

Salvador Dali – Persistența Memoriei

Opera suprarealistă a părut ușor confuză la început. Scenele care sfidau legea fizicii sau care nu aveau sens pentru unii erau un semn recurent al suprarealismului. Acesta este și motivul pentru care autorii se lăsau conduși de vise pentrua realiza celebrele tabouri. Salvador Dali și-a descris picturile ca fiind fotografii din vis pictate manual. Persistența memoriei simbolizează trecerea timpului.

John Lennos – Dream

Un visător declarat, John Lennon a recunoscut că inspirația a avut-o din vise. Una dintre cele mai vândute melodii a fost chiar “Dream”. Acesta a compus-o în timpul somnului. Refrenul repetă fraza “Ah! böwakawa poussé poussé “ care este în realitate o frază fără sens. Artistul a folosit aceste cuvinte doar pentru că le-a auzit în visul său.

Elias Howe – mașina de cusut

Nu doar arta poate fi creată în urma unui vis. În 1845 mașina de cusut a fost inventată ca urmare a unui vis. Elias Howe avea toate elementele mașinii pregătite însă nu reușea să facă un design al acului. Într-o noapte, a avut un coșmar violent în care a fost forțat să își construiască mașina de cusut. Acesta a eșuat în vis așa că a fost înjunghiat cu o suliță. A văzut cu proprii ochi scena morții sale și mai ales sulița. Aceasta avea o gaură în vârf, ceea ce i-a folosit pentru a crea în viața reală mașina.

Christopher Nolan- Inception

Acesta este un film care te face să te întrebi ce este real și ce este ficțiune. Thriller-ul este unul psihologic care îl urmărește pe Leonardo DiCaprio în timp ce se adâncește literalmente în visele altora. Christopher Nolan s-a inspirat pentru acest film din visele sale.

The Beatles – Yesterday

Până și celebra trupă The Beatles a câștigat de pe urma viselor. Renumita melodie Yesterday i-a apărut în vis lui Paul McCartney.

Continuă să visezi. Crede în visele tale.

Sursa: https://www.vise24.ro/