Vartejul - cand si de ce apare

Vartejul reprezinta acea senzatie foarte similara cu starile de lesin ce duce la pierderea echilibrului. Adesea, simptomele vartejului corespund cu cele ale unei ameteli clasice, insa vartejul poate reprezenta un disconfort de durata ce poate asupri desfasurarea activitatilor zilnice si stilul de viata.

Motivele datorita carora se instaleaza vartejul sunt diferite, majoritar acesta fiind dat de problemele urechii interne sau chiar de problemele oculare. Insa nu este exclus ca vartejul sa apara si ca urmare a unor lipsuri de vitamine in corp sau ca urmare a unor probleme ale coloanei vertebrale precum spondiloza. Astfel, pe cat de banala poate fi aceasta afectiune, pe atat de multe atentie trebuie sa oferim corpului nostru si sanatatii noastre, in special atunci cand vartejul este persistent mai mult de cateva zile si apare la intervale regulate de timp cu o persistenta de durata.

 

Vartejul poate disparea in mod natural, fara interventii extra insa, totodata, atunci cand acesta apare pe fondul unor afectiuni de sanatate in deplina dezvoltare, va fi necesara tratarea cauzei si aplicarea unui tratament corespunzator.

Astfel, e recomandat ca vartejul sa nu fie trecut cu vederea avand in vedere ca poate fi doar unul dintre simptomele unei afectiuni ce poate avea un impact grav asupra sanatatii. Verificarile periodice pot preveni aparitia vartejului, dar si un stil de viata sanatos.