Vânzări de lux pe drumul cel bun până la niveluri pre-pandemice

Vânzări de lux pe drumul cel bun până la niveluri pre-pandemice Vânzări de lux pe drumul cel bun până la niveluri pre-pandemice

Vânzările de lux la nivel mondial ar putea reveni la nivelurile pre-pandemice, potrivit unui raport al Bain & Company.

Calea către recuperare a arătat semnale pozitive atunci când industria a revenit la creștere în primul trimestru al anului 2021. Comparativ cu 2019 (2020 nu este un an comparabil), creșterea de 0,1 la sută a fost determinată în mare parte de vânzările din China și de o economie americană în redresare.

Bain a declarat că perspectivele pentru 2021 rămân încă incerte, vânzările globale estimând să ajungă între 250-295 miliarde de euro, în funcție de modul în care se desfășoară restul anului.

Constatările grupului consultativ au fost publicate într-un raport săptămânal numit „Bain & Company Luxury Study 2021 Spring Update”, lansat în colaborare cu Fondazione Altagamma, fundația din industria producătorilor de articole de lux din Italia.

„Este clar că consumatorii doresc în continuare să cumpere articole de lux, iar acest lucru, împreună cu capacitatea mărcilor de a se adapta și de a inova, determină o revenire la creșterea pe piață”, a declarat Claudia D'Arpizio, partener și lider Bain & Company autorul studiului.

Un început puternic de an condus de China și SUA

Comparativ cu primul trimestru al anului 2019, piața bunurilor de lux personale a crescut cu 0-1% la cursurile de schimb curente (2-3% la cursuri de schimb constante) în primul trimestru al anului 2021.

„În timp ce China conduce recuperarea datorită repatrierii continue și accelerării cheltuielilor interne pentru lux, piața SUA a fost punctul luminos neașteptat. Reînnoirea încrederii consumatorilor, împreună cu stimulul și lansarea rapidă a vaccinului, au însemnat că consumul de lux a revenit într-un ritm surprinzător de rapid. Europa rămâne în urmă, îngreunată de o campanie de vaccinare mai lentă și de lipsa turismului internațional ”, a spus Bain într-un comunicat de presă.

Bain citează două scenarii posibile pentru o revenire de lux în 2021

Prima posibilitate sugerează o recuperare pe tot parcursul anului 2021, vânzările atingând nivelurile din 2019. Cu o probabilitate de 30%, Bain spune că piața ar putea ajunge la 280-295 miliarde de euro anul acesta.

Un alt scenariu și mai probabil, cu o probabilitate de 70%, este o creștere mai lentă decât se aștepta în acest an din cauza lipsei de turism internațional și a achizițiilor de lux interne mai lente. În acest caz, recuperarea completă la nivelurile din 2019 ar fi de așteptat abia în 2022, iar piața va ajunge la 250-265 miliarde de euro în acest an.

Sursa articolului Bain.com.