Urmeaza sa deveniți parinți? Iata cateva sfaturi utile!

  • Marţi, 17 Decembrie 2019
  • Familie
Urmeaza sa deveniți parinți? Iata cateva sfaturi utile! Urmeaza sa deveniți parinți? Iata cateva sfaturi utile!

Citeam undeva ca nimeni nu te poate invața sa fii parinte. Și tind sa-i dau dreptate! A fi parinte este un lucru pe care-l deprinzi automat, nu exista un manual care te poate pregati pentru tot ce urmeaza. Cu toate acestea, stau și ma gandesc… Oare nu exista anumite trucuri care ți-ar face viața de parinte mai ușoara? Ei bine, argesmedia.ro a facut rost de cateva sfaturi utile, pe care vreau le impartașeste cu voi. Haideți sa purcedem, așadar!

 Suzeta – utila și, uneori, necesara!

Unii spun ca folosirea suzetei ajuta dentiția, alții spun ca este chiar daunatoare in acest sens. Insa, cu toții știm ca, de fapt, uneori avem nevoie doar de puțina … liniște. Iar acest minunat obiect este ideal pentru acest lucru. Cu toate acestea, trebuie sa fim conștienți de faptul ca suzeta este un obiect care ajunge in gurița copilului nostru și ca trebuie sa fie una potrivita (dintr-un material care nu dauneaza) și, mai ales, sa fie intotdeauna curata.

De aceea, am cautat și gasit una care se inchide imediat dupa folosire. Așa vei știi sigur ca pe suzeta pe care o folosește copilul tau nu se gasește praf sau alte impuritați.

Nu intru in discuția pana la ce varsta este ”recomandat” ca bebelușul sa foloseasca un astfel de obiect, ca ne lungim prea mult!

Biberonul – cum il curațam

Daca tot suntem la capitolul igiena, ar fi bine sa discutam și despre acest subiect, dat fiind faptul ca multe mamici iși hranesc cu biberonul copiii imediat dupa ce au ieșit din spital. Așadar, primul lucru important de știut este faptul ca e musai sa va spalați pe maini inainte sa incepeți sa igienizați biberonul. Și acum sa trecem la subiect: o metoda ar fi sa-l spalați cu detergent de vase, iar alta cu bicarbonat de sodiu și cu apa fierbinte.

Saci de dormit – utili!

Oricate ați citi despre faptul ca bebelușului vostru i-ar fi mai bine liber prin pat, o sa va dați seama ca, pana la un moment dat, un sac de dormit ar fi chiar ideal pentru un mic „zvarcolit”. Nu e niciun secret ca atunci cand bebelușii ațipesc și parinții tind sa faca același lucru, macar pentru cateva clipe. Ei bine, doar de cateva clipe e nevoie ca bebelușul vostru sa raceasca, daca n-aveți o temperatura stabila in camera sau un sac de dormit ca sa-l țina tot timpul invelit.

Hainuțe – nou nascuți

Am trecut, sper, de mult de cand se discuta despre hainuțe nou-nascut versus fașa. Nu e niciun studiu care sa spuna ca bebelușii trebuie ținuți legați de maini și de picioare ca sa nu creasca cracanați sau mai știu eu ce tampenii. Așadar, sa nu va fie frica sa va imbracați copii imediat dupa naștere in pantaloni și bluzițe.

Bavețici – cat mai multe!

Acesta este un capitol la care nu trebuie sa va zgarciți. Daca vreți ca hainuțele sa aiba in continuare culoarea pe care au avut-o la cumparare, e musai sa va luați bavețici. Nici macar nu mai vorbim de folosirea lor la masa bebelușilor, ci despre utilizarea lor tot timpul. Daca observați ca pe el nu-l deranjeaza, incercați sa aveți cate una la indemana mai mereu.