Unde se duc donatiile tale

  • Marţi, 28 Iulie 2020
  • ONG

 

Cu siguranta din cand in cand si tu simti nevoia sa faci o fapta buna si sa ajuti comunitatea din care faci parte, chiar daca esti sau nu in apropiere sau la mare distanta de casa.

Cu toate acestea, tot mai putini oameni au certitudinea ca donatiile lor ajung acolo unde trebuie si ca banii donati nu sunt folositi in alte scopuri.

Cu siguranta multi dintre voi ati descoperit in aceasta perioada si acel aparent scandal care circula referitor la Crucea Rosie si la alte societati de voluntariat similare. Se spune ca donatiile oamenilor date catre Crucea Rosie, nu ar fi ajuns la persoane defavorizate, la tratamente si la ajutorarea celor aflati cu adevarat in nevoie, ci ca o parte semnificativa s-ar fi dus pe campaniile electorale si pe promovarile de marketing asociate Guvernului Romaniei.

N-am putea spune in mod cert cat de adevarate sunt aceste afirmatii insa, aceasta discutie cu siguranta te va pune pe ganduri atunci cand vine vorba de destinatia si folosinta reala a banilor pe care tu alegi sa-i investesti intr-un scop nobil.

 

Asadar, cred ca ar trebui sa cantaresti ceva mai mult situatia atunci cand alegi sa faci donatiile, pentru a avea siguranta ca ele vor face cu adevarat un bine si ca efortul tau, oricat ar fi de mic, nu se va duce in van.

 

Almiteri, una dintre cele mai bune solutii ar fi sa nu te orientezi catre organizatiile mari, ci catre persoanele care au reala nevoie. Sunt sute de cazuri de persoane care au reala nevoie de ajutorul nostru. Poti cauta informatii si cauze tu insuti, si chiar cel mai recomandat este sa te deplasezi la fata locului, daca ai posibilitatea.

Poti dona bani si lucruri materiale oamenilor si copiilor care sufera de diferite boli, pe o baza fondata, in acest mod donatia ta fiind cu adevarat o fapta buna, care-si atinge scopul de a face un bine.

De asemenea, daca doresti sa ajuti o serie de societati, poate cel mai bine ar fi sa nu donezi bani, ci sa achizitionezi materialele de care respectivele organizatii au nevoie. In acest mod stii ca banii tai nu vor fi folosite in alte scopuri.