Unde poți să joci bingo online?

bingo bingo

Bingo este în continuare unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Chiar dacă numărul sălilor a mai scăzut, distracția s-a mutat online și tot mai mulți oameni își încearcă norocul.

 

În țara noastră, românii pot juca bingo online pe bani reali la Vlad Cazino. Aici au la dispoziție cinci camere de bingo, cu sume potrivite fiecărui buzunar, astfel încât distracția să fie garantată indiferent de buget.

 

Prețul minim pentru un bilet pleacă de la doar 0.20 bani, în timp ce fondul de premii  minim este de cel puțin 60 RON, la care se adaugă și jackpot-uri consistente. Există și camere de bingo cu fonduri de premiere mai mari.

 

În plus, un mare avantaj este că poți să joci oricând și de  oriunde. Distracția la bingo este disponibilă și pe mobil pe Vlad Cazino. Există două tipuri de bingo, cu 75 și 90 de bile.

 

Camerele de bingo de pe Vlad Cazino sunt următoarele:

 

Ÿ  Acvariul - bingo cu 75 de bile, miza minimă este 4 RON

Ÿ  Recreație - bingo cu 75 de bile, miza minimă este 2 RON

Ÿ  Garajul - bingo cu 75 de bile, miza minimă este de 0.40 RON

Ÿ  Valea Liliecilor - bingo cu 90 de bile, miza minimă este 0.20 RON

Ÿ  Salonul Festiv - bingo cu 90 de bile, miza minimă este de 0.20 RON

 

Cum a început istoria jocului de bingo

 

Oamenii au căutat tot timpul distracția, iar în jurul anului 1530, în Italia, a apărut bingo, un derivat al loteriei "Lo Giuoco del Lotto d'Italia". Totodată, francezii au creat și ei în 1778 un joc foarte asemănător cu bingo din zilele noastre, care se numea "Le Lotto". Biletul avea 3 rânduri și 9 coloane, iar pe bilet erau 90 de numere.

 

În schimb, prima apariție a acestuia într-o carte datează din 1933, sub denumirea beano. Atunci, Hugh Mangus a publicat o carte de reguli pentru acest joc. Pe atunci, se juca cu fasole uscată, o ștampilă de cauciuc și cărți de carton.

 

Inventatorul jocului de bingo se crede că este Edwin Lowe, care a jucat la un festival Beano, unde, de bucurie că a câștigat, a strigat "Bingo". Ulterior a creat propria versiune a acestui joc, sub denumirea Bingo.

 

În primă fază, jocul lui Lowe a avut două variante: una cu un set de 12 cărți de bingo, care costa un dolari, dar și una cu 24 de cărți, prețul fiind de 2 dolari. Lowe a dorit să popularizeze și mai mult jocul, motiv pentru care a angajat un profesor de la Universitatea Columbia, din dorința de a mări cât mai mult numărul de combinații posibile.

 

Popularitatea jocului a crescut, iar în 2012 s-a câștigat și cel mai mare premiu din istoria bingo. Acesta s-a ridicat la 5.9 milioane de lire sterline și a fost câștigat de britanicul John Orchard, care a mizat doar 30 de penny.

 

Românii sunt foarte pasionați de bingo

 

După Revoluție, bingo a devenit un adevărat fenomen în România, fiind un mod bun de divertisment în timpul liber. Atunci au apărut primele săli special dedicate acestui joc, dar și emisiunile televizate.  La mijlocul anilor '90, emisiuni precum TeleEuroBingo Show și Super Bingo Metropolis făceau audiențe record, în condițiile în care foarte mulți oameni cumpărau bilete și erau dornici să câștige.

 

În urmă cu câțiva ani s-a reîncercat o revitalizare a acestui joc pe TV, prin Super Bingo Metropolis, avându-i că prezentatori pe Romică Țociu și Cornel Palade, dar succesul nu a mai fost cel scontat.

 

Obiceiurile oamenilor s-au schimbat, iar acum la modă este să joci bingo online, având în vedere că te poți distra oricând și de oriunde.

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-pagination:none; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif; mso-font-kerning:.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN;} </style> <![endif]-->