Un somn mai bun daca consumi aceste mancaruri

Mâncăruri Care Vă Vor Aduce Un Somn Bun

 

Toată lumea știe că aveți nevoie de șapte până la nouă ore de somn pe noapte, dar, desigur, există întotdeauna o dezbatere dacă este prea mult sau prea puțin. Oamenii de știință de pe ambele părți ale culoarului nu pot fi de acord cu privire la câte ore de somn sunt critice pentru corpul nostru. Lăsând dezbaterea deoparte pentru un minut, vrem să ne concentrăm asupra modului în care vă puteți ajuta corpul să obțină acele ZZZ atât de necesare. Și există un truc pentru a dormi, a mânca. Mai bine, mâncarea alimentelor potrivite înainte de a merge la culcare.

 

kiwi

Un studiu din 2011 realizat de Universitatea de Medicină din Taipei arată că consumul a două kiwi înainte de culcare poate duce la un somn mai bun. De ce? În principal pentru că kiwii au un nivel ridicat de serotonină, care este crucial pentru somn. Desigur, nu mulți cred în studiu, deoarece a avut doar 24 de participanți, dar vom lăsa rezultatele să vorbească de la sine.

Păsări de curte și nuci

Curcanul și puiul conțin niveluri ridicate de triptofan, care ajută la creșterea serotoninei. „Alimentele bogate în triptofan și vitamina B6 vă vor ajuta să faceți melatonina, hormonul somnului”, a spus Nerina Ramlakhan, expertă în somn și autor al cărții Fast Asleep, Wide Awake . Alte surse includ fasole, linte, brânză, tofu, ton, ouă, cereale integrale, nuci și semințe.

Cireșe

Mai bine, puteți consuma melatonină în sine. „Aceasta ar include lucruri precum cireșe, suc de cireșe și ovăz”, adaugă Ramlakhan.

Banane și legume cu frunze

„Alimentele bogate în potasiu și magneziu ajută la relaxarea mușchilor, deoarece mulți oameni suferă de lucruri precum picioarele neliniștite”, spune Ramlakhan. Care sunt câteva surse bune de magneziu? Cereale integrale, nuci și legume cu frunze de culoare verde închis. În caz contrar, unele alimente bogate în potasiu sunt bananele, cartofii, caisele și laptele.

Prebioticele

Un studiu recent realizat de Universitatea din Colorado Boulder a descoperit că fibrele prebiotice, găsite în alimente precum nautul, anghinarea și prazul, care hrănesc bacterii „bune” în intestin, pot ajuta la îmbunătățirea somnului. Adevărat, studiul a fost făcut pe șobolani, așa că va trebui să așteptăm puțin înainte de a cunoaște efectele sale asupra oamenilor.

Fibră

Un studiu recent realizat de Universitatea Columbia cu 26 de voluntari a descoperit că o dietă bogată în fibre - alimente precum fasole, linte, fructe de pădure și cereale integrale - ar putea duce la un somn mai bun, în timp ce o dietă cu „un aport mai mare de grăsimi saturate și un aport mai scăzut de fibre au fost asociat cu un profil de somn mai ușor, mai puțin profund ”.

Și contează când mănânci

"O mulțime de oameni se simt somnoroși după o masă mare, deoarece mănâncă în exces și rata de schimbare a zahărului din sânge stimulează răspunsul la insulină care îi sedează", spune Ramlakhan. „Nu doar ceea ce mănânci, ci și modelele tale de mâncare fac diferența. Asigurați-vă că mâncați micul dejun - acesta stabilizează zahărul din sânge și vă reduce la minimum producția de adrenalină. ” Toate acestea vor ajuta la producerea melatoninei mai târziu.