Un nou concept de retail in Romania

  • Luni, 13 Iulie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
nou concept nou concept

Compania Iulius, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, controlata de investitorul local Iulian Dascalu, a anuntat lansarea unui nou concept de retail in Romania: Family Market. Primul proiect de acest tip este propus pentru comuna Miroslava din judetul Iasi, in estul Romaniei si presupune o investitie de peste 6 milioane de euro.

Family Market este un format la scara mica, care integreaza un supermarket si un mix personalizat de servicii, precum si parcuri amenajate si zone de agrement.

Prima piata a familiei se afla in prezent in faza de aprobare si autorizare, iar lucrarile vor incepe anul acesta.

„Piata familiei este o premiera in portofoliul companiei, care a dezvoltat proiecte majore cu rol decisiv in revitalizarea urbana si dezvoltarea oraselor. Vrem sa marcam 20 de ani de la deschiderea primului nostru centru comercial oferindu-le comunitatilor investitii care sa raspunda intereselor si asteptarilor lor”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele companiei Iulius.

Piata familiala care va fi deschisa in comuna Miroslava, care face parte din zona metropolitana a orasului Iasi, va avea o suprafata de vanzare cu amanuntul inchiriabila de aproximativ 6.200 mp. Proiectul va include, de asemenea, un parc, o sala pentru evenimente si locuri de parcare.

„Pentru a ne asigura ca proiectul si componentele pe care le integreaza se adreseaza unor cerinte particulare, am creat platforma un site dedicat unde rezidentii isi pot trimite sugestiile in ceea ce priveste serviciile pe care doresc sa le aiba acces convenabil in apropierea caselor lor. Cafenele, farmacii, flori, saloane de infrumusetare, produse de curatat, brutarii si locatii pentru prezentarea micilor producatori sunt doar o parte din elementele care trebuie aduse in comunitate”, se arata in comunicat.

In 2000, compania a creat reteaua nationala Iulius Mall, care cuprinde patru centre comerciale regionale (la Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava), precum si proiecte de utilizare mixta in Iasi si Iulius Timisoara. In segmentul de birouri, Iulius este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si operatori de spatii de birouri, avand cladiri de birouri de clasa A 12 integrate in proiecte de utilizare mixta si construite dupa standardele LEED, care opereaza sub brandul United Business Center.