Uleiul de măsline extravirgin – cum se obține și ce beneficii are?

ulei de masline extravirgin ulei de masline extravirgin

Specialiștii nutriționiști spun adesea că uleiul de măsline extravirgin este unul dintre cele mai sănătoase alimente, aportul său de nutrienți pentru organism fiind foarte însemnat atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Așa să fie? În cele ce urmează vom vedea cum este obținut acest aliment și ce beneficii are, iar la final vom recomanda un magazin online de unde poate fi achiziționat la un preț corect.

Uleiul de măsline extravirgin – mod de obținere

Mulți oameni nu cunosc diferența dintre uleiul de măsline virgin și cel extravirgin, motiv pentru care vom explica, în articolul de față, prin ce se deosebesc aceste două tipuri, în funcție de metoda de obținere.

Uleiurile vegetale, folosite cel mai des în alimentație, sunt obținute din semințele și fructele diferitelor plante (măslin, floarea-soarelui, rapiță, in, cânepă, cocos, migdal etc.), prin presare. Cel de măsline se obține, evident, din fructele măslinului. În urma primei prese, rezultă uleiul extravirgin, numit și ulei de primă presă. Acesta este considerat cel mai sănătos și de cea mai bună calitate, deoarece conține o cantitate de nutrienți mult mai mare decât uleiul rafinat.

Materialul rămas după procesul de presare a semințelor se numește ulei de măsline virgin. Acesta este ceva mai acid și nu la fel de sănătos ca cel extravirgin, însă este recomandat în alimentație.  

Uleiul (atât cel virgin, cât și cel extravirgin) obținut prin metoda amintită poartă numele de ulei presat la rece, nu de puține ori fiind indicat de specialiștii în nutriție ca substituent al celui rafinat. De ce este atât de apreciat de către experți și consumatori? Pentru că valoarea sa nutrițională este mult mai mare, motiv pentru care este folosit ca un adjuvant în foarte multe boli.

Uleiul de măsline – beneficii de neegalat

Uleiul de măsline conține o cantitate foarte mare de antioxidanți, fapt ce îl recomandă în tratamentele de înfrumusețare, pentru o piele fină și strălucitoare. Cel mai adesea, acesta este utilizat în combinație cu substanțe ușor abrazive (cafea, zahăr, mălai, sare, bicarbonat de sodiu etc.), pentru a se crea un exfoliant natural pentru corp. O întrebuințare la fel de notorie a acestui tip de ulei are în vedere podoaba capilară. Astfel, o mască pe bază de ulei de măsline va reduce riscul de despicare a vârfurilor și va preveni uscarea firelor de păr.

Însă cele mai multe beneficii ale uleiului de măsline natural se remarcă la nivel intern. Se știe că un consum regulat al acestui aliment poate diminua, în timp, riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, prin combaterea inflamațiilor arterelor. Astfel, inima va funcționa în condiții normale pentru mult timp. De asemenea, acest ingredient contribuie la menținerea colesterolului în limite normale, grație conținutului său bogat în antioxidanți.

Emarket Spaniol – ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate

Pe site-ul https://emarketspaniol.ro/ este disponibilă spre vânzare o gamă variată de uleiuri de măsline ce reușesc să aducă gastronomia spaniolă în viața românilor. Produsele regăsite aici sunt comercializate în recipiente de diferite mărimi, astfel încât fiecare client să poată alege exact cantitatea de care are nevoie.

Astfel, dacă aveți în vedere să cumpărați ulei pentru consumul unei singure persoane, recomandarea noastră este sticla de 500 ml. În cazul în care este vorba de o familie numeroasă, atunci cele mai potrivite sunt recipientele de 750 ml și de 1 litru. Indiferent de opțiunea dvs., un lucru este cert: vă veți bucura de gustul autentic al măslinelor din Spania, de o textură rafinată și de o aromă puternică.

Așadar, dacă vreți să cumpărați cel mai bun ulei de măsline extravirgin, pe care să îl folosiți ca ingredient în cele mai delicioase și exotice preparate sau în tratamente de înfrumusețare homemade, vă recomandăm cu toată încrederea Emarket Spaniol, un magazin online de specialitate, cu o gamă foarte variată de produse de cea mai înaltă calitate.