Tur virtual ale minunilor naturale din Romania

  • Marţi, 12 Mai 2020
  • Turism
  • Publicat de
vulcanii noroiosi vulcanii noroiosi

Deoarece planurile de calatorie trebuie mentinute pana cand autoritatile ridica ordinul de restrictie din punct de vedere al libertatii de miscare, calatoriile pot fi facute din fotoliul de acasa.

Mai jos am selectat mai multe obiective turistice care prezinta cateva dintre cele mai impresionante situri naturale din taranoastra pentru a servi drept distractie pentru moment si inspiratie pentru viitoarele calatorii.

De asemenea, intregim aceasta experienta prin a recomanda consultarea unui aplicatii online "harta rutiera Romania", care dupa cum spune numele te informeaza asupra in urmatoarea ta calatorie cu masina.

Parcul National Retezat

Acesta este primul parc national infiintat in Romania, in 1935. Are un numar mare de varfuri montane de peste 2.000 de metri si gazduieste cel mai mare lac glaciar din Romania, Bucura. Zona adaposteste o padure veche si o flora de peste 1000 de specii de plante. Lupii, ursul brun, mistretul, linxul eurasiatic, pisica salbatica europeana, caprioare, cerbi, precum si mici specii de carnivore precum vidra eurasiatica pot fi gasite in parc.

Vulcanii Noroiosi

Paclele Mari este unul dintre principalele situri de Vulcani Noroiosi din tinutul Buzaului, in sud-estul Romaniei. Vulcanii de noroi sunt structuri in forma de vulcan create prin eruptia noroiului si a gazelor naturale, de la aproape 3 km adancime. Gazele care izbucnesc se amesteca cu apa, sare sau argila si ajung sa creeze un peisaj asemanator cu cel de pe luna, unde vegetatia este rara sau chiar deloc. Aici au fost facute videoclipuri pentru a promova aceasta zona unica in Europa. De asemenea, apare in multe videoclipuri muzicale care sugereaza ca fiind o zona de pe alta planeta.

Dealurile Manzalesti

Dealurile din Manzalesti, o comuna din partea de nord a judetului Buzau, invita calatorii sa faca o pauza si sa-i admire frumusetea. Apusurile de soare este de o frumusete rar intalnita. Caldura oamenilor si peisajele pitoresti, simple ne face sa indragim acest loc.

Delta Dunarii

A doua cea mai mare delta din Europa, Delta Dunarii este un patrimoniu mondial UNESCO care gazduieste peste 300 de specii de pasari, precum si 45 de specii de peste cu apa dulce in numeroasele sale lacuri si mlastini.

Este un refugiu pentru observatorii de pasari, iubitorii de animale salbatice si pescari si unul dintre cele mai bune locuri pentru o vacanta linistita.

Pana cand acest lucru este posibil din nou, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii te invita sa vizualizezi postarile video pe canalul de YouTube cu numeroase locuri de vizitat, fenomenele faunei salbatice si ale naturii care pot fi gasite acolo. De asemenea apar videoclipuri cu stilul de viata al rezidentilor din zona.