Trump spune că coronavirusul ar putea afecta creșterea economică în SUA

Trump spune că coronavirusul ar putea afecta creșterea economică în SUA Trump spune că coronavirusul ar putea afecta creșterea economică în SUA

Președintele Donald Trump a declarat miercuri seară că epidemia cauza de coronavirus ar putea afecta produsul intern brut din SUA.

Comentariile au reprezentat o plecare de la o serie de prognoze economice mai tari, care au venit de la Casa Albă în ultimele zile.

"Acest lucru ar avea un impact asupra PIB-ului", a declarat Trump despre COVID-19 la o conferință de presă, făcând o apariție rară în sala de informare a Casei Albe. "Dar tot suntem, ne descurcăm minunat.

Președintele Donald Trump a declarat miercuri seară că întreruperile coronavirusului ar putea

Trump a adăugat că a fost prea curând pentru a prezice amploarea efectelor economice și că, în schimb, ar trebui să se concentreze asupra eforturilor de a stopa boala, pe care Centrele pentru Controlul Bolilor le-a avertizat că probabil se va răspândi prin comunitățile din SUA.  

"Acest lucru este irelevant în comparație cu ceea ce vorbim", a spus Trump. "Vrem să ne asigurăm că este sigur. Securitatea numărul unu." 

Administrația Trump a încercat să reducă riscurile COVID-19 în această săptămână, deoarece preocupările au determinat răspunsurile guvernului de urgență și au zguduit piețele financiare. Stocurile americane au suferit pierderi puternice în ultimele zile, investitorii evaluând efectele focarului asupra lanțurilor de aprovizionare și a altor operațiuni comerciale. 

În cadrul conferinței de presă, Trump a spus că vânzările au fost cel puțin parțial determinate de COVID-19, dar a arătat, de asemenea, potențialele preocupări cu privire la alegerile prezidențiale. El a căutat să dea vina pentru orice slăbiciune economică mai largă asupra problemelor de la Boeing, o grevă la General Motors la începutul acestui an și Rezerva Federală. 

Trump nu a reușit să asigure creșterea anuală a PIB-ului de 3% pe care a promis-o ca candidat în 2016. Chiar înainte de izbucnirea COVID-19, Biroul bugetar al Congresului și alți economiști independenți prognozează o creștere lentă la aproximativ 2% în 2020.