Trufele, sampania ori Vitamina E adevarate afrodisiace

  • Marţi, 24 Decembrie 2019
  • Diverse

Trufele: tentatia absoluta

Diamantul negru a provocat, intotdeauna, visare. Nu are numai calitati afrodisiace, dar este si bogat in sodiu, potasiu, fosfor, clor, magneziu, calciu, sulf, fier si protide! Napoleon era un mare consumator de trufe.

Trufele produc buna dispozitie, care nu strica niciodata. Alexandre Dumas zicea despre trufe: „Cand mananc trufe devin mai vioi, mai bine dispus, mai vesel. Simt in interior, mai ales, in venele mele, o caldura blanda, voluptuoasa care nu intarzie sa fie comunicata capului meu. Ideile mele sunt mai clare si mai usoare”. Suntem de acord cu spusele lui!

Un dicton spune: „Sotia, trufele si gradina, pazesteti-le bine de vecinul tau”. Si Brillat-Savarin adauga: „Cine zice trufe, pronunta un cuvant mare care trezeste amintiri erotice si gurmande la sexul care poarta fusta si amintiri gurmande si erotice la sexul care are barba”.

Cele mai bune trufe se gasesc in ianuarie si in februarie.

Degustati-le cu consideratia pe care o merita: asezonate numai cu sare. Sa musti dintr-o trufa constituie un apogeu al placerii.

Sampania: bule delicioase

In toate religiile, vinul este considerat ca fiind o bautura de origine divina. Zeus 1-a creat pe Dionysos, rebotezat Bacchus de catre romani. Dupa ce a coborat din arca, Noe a plantat o vita-de-vie pentru a-I cinsti pe Dumnezeu. Acesta 1-a invatat, apoi, arta obtinerii vinului. Virtutile afrodisiace ale vinului s-au nascut cu foarte mult timp in urma: patriarhul Loth a fost imbatat de fiicele sale pentru a-si regasi pasiunea pierduta. In secolul al bulele sampaniei care tocmai se nastea, inspirau indragostitii. Aceasta bautura a zeilor a ramas, pana in zilele noastre, asociata cu sarbatoarea amoroasa. Casanova, marele seducator, dadea sa bea sampanie cuceririlor sale pentru ca ele sa cada in mrejele lui. Marchiza de Pompadour, a carei frigiditate era cunoscuta, isi ridica putin libido-ul band sampanie dupa ce facea o baie de urzici. Favoritele lui Louis al XV-lea stiau cum sa-I faca sa cedeze ispitei pe amantul lor regal: servindu-i sampanie. Pentru Napoleon sampania era un imperativ: „nu pot sa traiesc fara sampanie. In caz de victorie, o merit. In caz de infrangere, am nevoie de ea”.

Biochimistii au studiat fenomenul sampanie. Ei au descoperit ca aceasta bautura extraordinara actioneaza asupra anumitor centri ai creierului dezinhibandu-i.

Vitamina E, vitamina dragostei

Vitamina E, care protejeaza celulele de sange si tesuturile, este un puternic intaritor, care exercita o actiune directa asupra functiei sexuale si asupra fertilitatii. Recomandata impotriva impotentei, este numita vitamina reproducerii.

Sub ce forma se gaseste aceasta comoara a naturii? In majoritatea uleiurilor vegetale si, in special, in uleiul de germeni de grau, de toate varietatile de nuca (arahide, alune etc.), de floarea-soarelui, in ovaz, in spanac, in sparanghel, in papadie, in patrunjel si in graul incoltit.

Nevoile organismului se situeaza in jur de 10-25 mg pe zi. Salata verde contine 4 mg de vitamina E la 100 g, germenii de grau 20 mg la 100 g si uleiul de germeni de grau 150-500 mg la 100 g! Un record.