Trucuri pentru a memora cu usurinta lucruri

  • Marţi, 16 Martie 2021
  • Sport

Invatam lucrurile de-a lungul intregii vieti, dar tot nu stim totul pentru ca uitam o multime de informatii. De ce se intampla acest lucru?

Am decis sa aflam de ce se intampla acest lucru si sa gasim o modalitate de memorare a informatiilor mult mai eficienta. Exista o formula universala care ne ajuta sa memoram lucrurile mai usor, care a fost facuta de Hermann Ebbinghaus, un psiholog german. Și functioneaza.

De ce uitam?

Creierul nostru ne protejeaza de supraincarcare cu informatii inutile. De aceea toate informatiile noi sunt stocate in memoria pe termen scurt, nu in memoria pe termen lung. Daca nu le repetati sau nu le folositi, le uitati foarte repede.

Pentru a pastra informatiile in capul dvs. mai mult timp, trebuie sa incercati sa le puneti in memoria pe termen lung. Memorarea fortata nu este foarte eficienta in acest caz, deoarece creierul dvs. nu poate sa inteleaga rapid informatiile si sa formeze asociatii puternice. Daca doriti sa va amintiti lucrurile de mult timp, trebuie sa extindeti perioada de memorare. Ar trebui sa dureze cateva zile sau chiar saptamani.

Puteti sa memorati utilizand carduri auto-create sau aplicatii speciale precum Anki (Android, iOS) si SuperMemo (Android, iOS).

Trucuri pentru a memora cu usurinta lucruri

Incercati sa intelegeti ce invatati. Lucrurile pe care le intelegeti sunt memorate de 9 ori mai repede.

Aflati cele mai necesare informatii. Trebuie sa setati corect prioritatile.

Luati in considerare acest lucru: lucrurile care sunt la inceput si la sfarsitul anului sunt memorate cele mai bune (efect de pozitie in serie).

Schimbati atentia de la un subiect la altul. Amintiti-va ca amintirile similare se amesteca (teoria interferentelor) si devin o \”dezordine\”.

Aflati lucruri opuse. De exemplu, daca invatati o limba straina, memorati zi si noapte. Opozitiile sunt mai usor de memorat.

Construiti propriul „palat al mintii”. Ideea este sa asociati anumite lucruri cu un anumit loc. De exemplu, daca va aflati in camera dvs., incercati sa conectati un lucru la care invatati ceva in camera dvs. Repetati-l de cateva ori.

Dupa aceea, incercati sa amintiti cum arata camera in memorie si repetati lucrurile pe care le-ati invatat in acest fel.

Asociati cuvinte noi cu cele pe care le cunoasteti deja. Daca invatati o limba, puteti memora ceva nou pe baza a ceea ce stiti.

Faceti povestiri. Daca trebuie sa memorati o multime de informatii intr-o anumita ordine, incercati sa puneti piesele intr-o poveste. Este important ca piesele sa fie conectate intre ele cu un fel de complot.