Trezitul dimineata pentru scoala nu sunt ideala pentru adolescenti

Nu este secret faptul că adolescenții urăsc să se trezească devreme pentru școală. Scoaterea lor din pat și ieșirea din ușă la timp este o luptă zilnică pentru mulți părinți și uneori se poate simți de-a dreptul imposibil de realizat. Atunci nu ar trebui să fie un șoc să aflăm că mai multe studii au arăsă fie un șoc să aflăm că mai multe studii au arătat că timpurile școlare ulterioare nu sunt doar preferate de toți, ci sunt și mai bune pentru sănătatea mentală și fizică generală a elevilor.

Un studiu din  jurnalul Sleep a chestionat 28.000 de studenți dintr-un district școlar din Colorado care au împins înapoi orele de început ale școlii. S-a făcut pentru a le oferi elevilor șansa de a se odihni mai mult. Peste doi ani din timpul întârziat al școlii, acest lucru a fost realizat.

Potrivit studiului: „Procentul elevilor [școlii elementare] care au raportat o durată de somn suficientă, o calitate slabă a somnului sau somnolența în timpul zilei nu s-au schimbat, dar procentul elevilor [școlii medii] și [liceului] care au raportat o durată suficientă de somn au crescut semnificativ și somnolența diurnă semnificativă din punct de vedere clinic a scăzut. ”

Studiul a arătat că întârzierea timpului școlar a dus la 45 de minute suplimentare de timp de somn crescut pentru elevi.

Copiii din școlile elementare au început școala cu o oră mai devreme pe toată durata studiului, astfel încât elevii mai în vârstă au putut fi preluați de la școală mai târziu. Orele de început ale școlilor medii au fost întârziate cu 40-60 de minute, iar liceele au întârziat orele cu 70 de minute, începând școala fie la 8:30 dimineața sau mai târziu.

Lisa Melzter, psiholog pediatru la National Jewish Health din Colorado, a împărtășit: „Întârzierea timpului de începere a școlii medii și gimnaziale este o politică critică de sănătate care poate reduce rapid și eficient lipsa de somn a adolescenților cu un impact minim asupra elevilor mai tineri”.

Elevii de gimnaziu s-au culcat în medie cu aproximativ 9 minute mai devreme și au dormit 37 de minute în plus, oferindu-le 29 de minute mai mult de somn. Elevii de liceu s-au culcat aproximativ 14 minute mai târziu și au dormit încă 46 de minute, însumând încă 4 ore de somn în fiecare săptămână.

Profesorul asociat de psihiatrie la Universitatea din Pittsburgh, Brant Hasler, a declarat pentru  CNN că acest lucru se aliniază mult mai bine cu ceasul biologic intern al adolescenților. Când elevii nu dorm suficient, poate avea un impact direct asupra sănătății lor mentale și fizice, precum și asupra capacității lor de învățare a memoriei.

CDC este foarte mult la bord, împingând timpul școlar, declarând direct pe site-ul lor că „școala începe prea devreme”. Aproximativ 21% din școlile medii și 18% din liceele din Statele Unite încep școala la 8:30 sau mai târziu.

Potrivit CDC: „Nu dormi suficient este frecvent în rândul elevilor de liceu și este asociat cu mai multe riscuri pentru sănătate, inclusiv supraponderalitatea, consumul de alcool, fumatul de tutun și consumul de droguri, precum și performanțe academice slab