Trebuie Să Folosesc Un VPN Acasă?

VPN-urile sunt recomandate atunci când se utilizează Wi-Fi public, dar pot asigura și conexiuni acasă. Deși utilizatorii sunt mult mai protejați atunci când navighează pe web pe o rețea WiFi privată, nimeni nu este complet sigur.

Un VPN asigură criptarea și protejarea tuturor informațiilor, ceea ce face imposibilă spionarea sau spionarea oricui. Când vă conectați la o rețea WiFi publică neprotejată, este inteligent să utilizați un VPN înainte de a face ceva. Vă gândiți: „De ce aș avea nevoie de un VPN acasă dacă rețeaua mea este sigură și protejată?” În timp ce VPN-urile sunt cunoscute în primul rând pentru securizarea rețelelor publice, ele au avantajele lor și pentru utilizarea acasă.

Este foarte neobișnuit ca o rețea de domiciliu să fie nesigură - cu excepția cazului în care, desigur, un hacker intră și înlocuiește routerul. Dar siguranța nu este singurul lucru în mintea oamenilor; mulți utilizatori sunt, de asemenea, preocupați de confidențialitatea lor. VPN-urile fac mai dificilă legarea unei persoane la istoricul căutărilor, un motiv important pentru care aproape toată lumea o folosește astăzi. În timp ce jumătate din utilizarea VPN este pentru protecția personală, 50% este dedicat în întregime altceva: streaming video.

Conținutul video în flux nu este disponibil peste tot în lume. De exemplu, un spectacol disponibil în America de Nord probabil nu va fi accesibil persoanelor din Asia și invers. Un VPN permite utilizatorilor să acceseze orice lucru din lume modificându-și adresa IP. Americanii care studiază în străinătate în Australia pot urmări emisiunile TV preferate de acasă datorită unui VPN.

Singura cădere (și mare) a utilizării unui VPN acasă este viteza redusă de internet. Pentru cei dintre noi cu puțină răbdare, este posibil ca un VPN să nu merite. Concluzia este următoarea: o veți folosi? Deși poate fi inteligent să vă faceți rețeaua mai sigură, dacă nu o veți folosi, atunci nu are rost.Mai multe info