Totul ce trebuie să ști despre ursitoare botez

  • Duminică, 31 Ianuarie 2021
  • Familie

Botezul este un eveniment foarte important din viața unui copil. Dacă îți dorești ca totul să fie perfect la evenimentul special creat pentru micuțul tău, e timpul potrivit să apelezi la serviciile unor ursitoare.

Tradițiile cu ursitoarele se ținea foarte mult în trecut, în prezent această tradiție a fost adaptată zilelor noastre. Conform tradiției în a treia zi de viață ursitoarele vin la copilul nou născut pentru a prezice destinul copilului. În trecut atunci când copiii se nășteau acasă nu așa făcea masă cu prăjituri, dulciuri și bomboane și chema ursitoarele acestea apăreau la poarta mamei și a copilului și îi ziceau celui mic destinul. În unele părți ale țării această tradiție a încă mai este ținută însă la spital. Dar cei mai mulți părinți de chit să aibă parte de acest ritual atunci când își creștinează copilul. 

Tradiție ursitoarelor adusă în prezent.

La petrecerea de după botezul copilului sunt chemate ursitoarele. După preferințele părinților acestea sunt trei, patru sau chiar cinci zâne. Majoritatea aduc urări de bine, una dintre ele cea mai malefică aduce urare de rău și ghinion, însă de fiecare data, aceasta este redusă la facere de zânele bune și fiecare urare făcută de ea este ,,desființată" de celelalte. Conform tradiției o ursitoare ține furca și fusul cea de a doua  toarce   firul vieții iar cea rea întrerupe firul vieții. Practic astia arătat între o scenetă mersul natural al vieții nașterea, viață și moarte.

Zânele ursitoare pe care le poți avea la petrecerea de după botezul copilului sunt actrițe care creează un moment Magic emoționant și uneori amuzant. Acestea creează o atmosferă de poveste magică cu costume și muzică ruptă dintr- un basm. Spectacolul ținut de ele durează 20 de minute timpul diferă în funcție de preferințele părinților. Zânele au fiecare replici frumoase pregătite pentru a fi rostite copilului. Aceste replici pot fi uneori personalizate fără un cost suplimentar sau pot fi transformate în poezii.

Dacă ai fost la un botez la care ai fost și ursitoare probabil știi emoții aceea pe care o simți atunci când aceasta începe să îi prezică copilului. Momentul Este fascinant Indiferent De ce vârstă ai tu te vei bucura. Uneori în echipă ursitoarelor sunt și animatori care îi fac pe cei mici să se simtă foarte bine la petrecere și oferă părinților șansa de a se distra la petrecere fără a fi deranjați de plânsul și crizele de nervi ale celor mici.