Tot ce trebuie sa stii despre preludiu la femei

Preludiul

Reprezinta totalitatea mangaierilor si jocurilor sexuale care preced cresterea excitatiei sexuale pana la orgasm (in cadrul unui raport sexual sau altfel).

Preludiul are un loc important in cadrul raportului sexual. Acesta pregateste corpurile invatandu-le sa comunice impreuna si declanseaza fenomenele de excitatie sexuala. Corpul femeii si al barbatului participa Ia actul sexual in totalitatea lui.

Pielea intregului corp este sensibila Ia mangaieri, chiar daca multe senzatii se concentreaza asupra zonelor erogene si, in special, asupra organelor genitale.

In timpul preludiului, fiecare isi poate concentra toata atentia asupra corpului celuilalt si asupra senzatiilor proprii. Cuplul se izoleaza de restul lumii, este ca intr-o bula, nimic altceva nu ii mai preocupa pe parteneri, ei sunt atenti doar Ia placerea lor. Fiecare da si primeste, partenerii adopta un ritm comun, organele sexuale se transforma, prin excitatie sexuala, in organe ale placeri

Punerea prezervativului trebuie luata in considerare ca fiind un joc sexual, care are loc inainte de momentul penetratiei, femeia este cea mai in masura sa it puna (o modalitate senzuala si acrobatica: sa incerci sa il derulezi/desfasori cu gura…).

Dupa mangaierile si saruturile intregului corp, urmeaza mangaierile sexuale, mangaierile sanilor, ale sexului. Fiecare incearca sa atate cat mai bine emotia senzuala a celuilalt, reluand o mangaiere cunoscuta sau incercand o stimulare noua. Degetele, gura, sexul permit o mare varietate de mangaieri. In timpul preludiului, se stabileste relaxarea si increderea necesare abandonului final, orgasmul.

In timpul mangaierilor sexuale, barbatul si femeia au ocazia sa verifice gradul de excitare a partenerului (partenerei) lor, semnele evidente find erectia, in cazul barbatului, si lubrifierea vaginului, in cazul femeii.

Excitatia sexuala duce la dorinta de penetrare vaginala sau, la alegere, la dorinta de o alta practica care va permite obtinerea orgasmului.

Acest moment de excitatie intensa nu este atins de parteneri, intotdeauna, simultan, si in acest caz, preludiul continua.

Cuplul poate sa aleaga, apoi, sa lase ritmul sa se accelereze, miscarile devin mai ritmate, mai rapide, pana se ajunge Ia orgasm. De asemenea, cuplul poate sa nu se grabeasca, sa varieze pozitiile, sa revina la mangaieri.

Un cuplu care se cunoaste bine reduce, uneori, preludiul la minim, la mangaierile esentiale pentru fiecare membru al cuplului pentru a atinge excitatia sexuala necesara raportului sexual. Acest tip de raport sexual mai rapid este, cateodata, dorit, lasand locul, altadata, „jocului” cu preludiu mai lung.