Tot ce trebuie sa stii despre marijuana,beneficii,probleme

Mai mult de 1 din 3 persoane din lume au incercat marijuana intr-o anumita forma in viata lor. Fumul de marijuana contine 60 de substante chimice cunoscute sub numele de canabinoide, iar cea mai populara este THC. Oamenii au fumat iarba de-a lungul timpului, dar au existat intotdeauna unele controverse in jurul utilizarii marijuanei. Știti exact ce face acest lucru controversat? Care sunt argumentele pro si contra ale consumului de marijuana? Continuati sa cititi pentru a afla mai multe.

Avantaje

Tratarea glaucomului

Glaucomul, o boala oculara care creste presiunea in globul ocular si duce chiar la pierderea vederii, raspunde bine la marijuana. Studiile arata ca marijuana ajuta la scaderea presiunii din ochi. Fumatul de marijuana poate, de asemenea, ajuta la incetinirea progresiei glaucomului.

Efectele cancerigene ale tutunului

Un studiu publicat in 2012 a aratat ca marijuana ar putea contribui la cresterea capacitatii pulmonare; de fapt, aceasta poate chiar ajuta la imbunatatirea capacitatii pulmonare care este afectata de fumatul de tutun. Multi experti considera ca aceasta imbunatatire nu se datoreaza marijuanei, ci rezultatul respiratiei profunde in timp ce se inhaleaza drogul.

Controleaza convulsiile epileptice

Un studiu realizat in 2003 a aratat ca marijuana ar putea fi destul de utila in prevenirea crizelor epileptice. Este in principal pentru ca THC se leaga de celulele creierului care regleaza relaxarea si controlul excitabilitatii.

Cancer

Cancerul se raspandeste prin crearea mai multor copii ale unei gene numite Id-1, dar cercetatorii au descoperit ca marijuana va impiedica acest proces si va opri raspandirea cancerului prin organism. Unii cercetatori spun ca marijuana are compusi care ar putea ajuta chiar la distrugerea celulelor canceroase.

Scade anxietatea

Cercetarile arata ca marijuana poate imbunatati starea de spirit. Și utilizatorii de marijuana medicala spun ca o considera extrem de benefica atunci cand se simt anxiosi. Imbunatateste durerea, scade anxietatea si suprima greata. Deci, este adesea folosita pentru a face fata efectelor secundare ale chimioterapiei. Ea chiar functioneaza ca un sedativ, dar dozele mai mari produc efectul opus