Tot ce trebuie sa stii despre Binance USD

Binance USD, cunoscută și sub numele de BUSD, este o stablecoin ancorată în dolarul american.

A fost lansată în septembrie 2019 de către Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume. BUSD a fost creată ca o modalitate de a facilita tranzacționarea criptomonedelor pe Binance fără volatilitatea asociată altor criptomonede.

Ce este o stablecoin?

Stablecoin-urile sunt criptomonede concepute pentru a avea o valoare stabilă, în mod obișnuit ancorată într-un activ stabil, precum dolarul american.

Ele sunt folosite ca o modalitate de a oferi stabilitate pe piața volatilă a criptomonedelor și de a face mai ușoară tranzacționarea criptomonedelor fără a vă face griji cu privire la fluctuațiile valorii.

Există mai multe tipuri diferite de stablecoin-uri, inclusiv stablecoin-uri centralizate și decentralizate. Stablecoin-urile centralizate, cum ar fi BUSD, sunt emise în mod obișnuit de o autoritate centrală, cum ar fi o bursă de criptomonede sau o instituție financiară.

Stablecoin-urile decentralizate, pe de altă parte, sunt create și gestionate de o rețea decentralizată de utilizatori.

Cum funcționează Binance USD?

Binance USD este o stablecoin centralizată emisă de Binance. Este susținută de rezerve de dolari americani ținute într-un cont bancar, care sunt auditate în mod regulat pentru a se asigura că există suficiente rezerve pentru a susține cantitatea de BUSD în circulație.

BUSD este construită pe blockchain-ul Ethereum și poate fi stocată în orice portofel care suportă standardul ERC-20.

Poate fi tranzacționată pe Binance în schimbul altor criptomonede și poate fi, de asemenea, utilizată pentru plăți și transferuri de bani.

Unul dintre avantajele utilizării BUSD este că este ancorată în dolarul american, ceea ce înseamnă că valoarea sa rămâne stabilă.

Aceasta îl face o opțiune atractivă pentru traderii care doresc să evite volatilitatea asociată cu alte criptomonede.

Avantajele Binance USD Stabilitate: Binance USD este ancorată în dolarul american, ceea ce înseamnă că valoarea sa rămâne stabilă.

Aceasta îl face o opțiune atractivă pentru traderii care doresc să evite volatilitatea asociată cu alte criptomonede. Securitate:

Binance USD este susținută de rezerve de dolari americani ținute într-un cont bancar, care sunt auditate în mod regulat pentru a se asigura că există suficiente rezerve pentru a susține cantitatea de BUSD în circulație.

Aceasta oferă un nivel suplimentar de securitate pentru utilizatori.

Comisioane scăzute:

Binance USD poate fi folosită pentru plăți și transferuri de bani, iar comisioanele asociate utilizării BUSD sunt în mod obișnuit mai mici decât cele asociate cu metodele de plată tradiționale.

Viteză: Tranzacțiile care implică BUSD sunt în mod obișnuit procesate rapid, ceea ce face ca aceasta să fie o opțiune convenabilă pentru utilizatorii care trebuie să efectueze plăți rapide.

Ușor de utilizat: BUSD poate fi stocată în orice portofel care suportă standardul ERC-20, ceea ce o face ușor de utilizat și accesibilă unui număr mare de utilizatori.

Potențiale utilizări

Tranzacționare: Binance USD este folosită în principal pentru tranzacționarea criptomonedelor pe platforma Binance.

Traderii pot utiliza BUSD pentru a cumpăra și vinde alte criptomonede fără a-și face griji cu privire la volatilitatea asociată altor criptomonede.

Plăți și transferuri de bani: Binance USD poate fi, de asemenea, utilizată pentru plăți și transferuri de bani.

Comisioanele asociate utilizării BUSD pentru plăți și transferuri de bani sunt în mod obișnuit mai mici decât cele asociate cu metodele de plată tradiționale.

DeFi: Binance USD poate fi utilizată în aplicații de finanțe decentralizate (DeFi), care reprezintă o industrie în creștere ce utilizează tehnologia blockchain pentru a crea sisteme financiare decentralizate accesibile tuturor. BUSD poate fi utilizată în aplicații DeFi, cum ar fi platformele de împrumut și creditare.

Schimb de stablecoin-uri: Binance USD poate fi utilizată în schimburile de stablecoin-uri, care sunt tranzacții care implică schimbul unui stablecoin cu altul.