Top universități din lume

Top universități din lume Top universități din lume

Universitatea din Pennsylvania - SUA 

Fondată în 1740 de Benjamin Franklin, Universitatea din Pennsylvania este o universitate privată de cercetare din Philadelphia, PA. Accentuează educația practică și serviciile. În 1881, a lansat prima școală de afaceri colegială din țară, Wharton. 

Imperial College London - Marea Britanie 

Imperial College London se clasează printre primele 10 cele mai bune universități. Oferă un program MBA de 12 luni. Unul dintre cele mai faimoase programe este Global Experience Week, unde studenții sunt trimiși într-o altă țară pentru o călătorie intensivă de o săptămână, care îi va ajuta să exploreze o nouă cultură și afaceri într-un context internațional.

Universitatea din Chicago - SUA

Creată în anii 1890, Universitatea din Chicago este unul dintre cele mai prestigioase institute din SUA. Facultatea și absolvenții școlii au contribuit la dezvoltarea studiului economiei. Există o mulțime de absolvenți desăvârșiți, inclusiv 90 de laureați ai premiului Nobel și 50 de beneficiari MacArthur „Genius Grant”.

Universitatea Yale - SUA 

Creată în 1701, Yale este o altă instituție de prestigiu din SUA. Are cea mai mică rată de acceptare dintre cele opt școli din Ivy League. Yale a fost prima universitate din SUA care a acordat un doctorat. Mark Zuckerberg a absolvit de acolo.

Universitatea Harvard - SUA 

Universitatea Harvard a fost înființată în 1636 și a menținut o tradiție standard de aur a educației academice de calitate. Politica sa de admitere asigură faptul că toți studenții admiși își vor putea permite educația. Se situează pe locul 7 în lume.

Universitatea Princeton - SUA 

Universitatea Princeton este a patra cea mai veche instituție din SUA. A fost fondată în 1764 și păstrează multe caracteristici ale bogatei sale istorii, cum ar fi cea mai veche clădire, Sala Nassau. Oferă studenților 50 de programe academice în mai mult de 30 de departamente.

Massachusetts Institute of Technology - SUA 

Fondat în 1861, MIT a produs destul de multe progrese științifice, inclusiv radar, imprimarea 3D și decodarea genomului uman. Pe lângă aceste realizări, absolvenții și facultățile sale au câștigat colectiv peste 89 de premii Nobel, 15 premii Turing și 2 medalii Fields. 

Universitatea Stanford - SUA 

Universitatea Stanford este clasată pe locul 4 printre cele mai bune universități din lume. Este o universitate privată de cercetare din Stanford, CA. Fondată în 1891, este un centru major pentru cercetare, renumit în special pentru programa sa de informatică. Printre absolvenții notabili se numără miliardarii Elon Musk și CEO-ul Google Sundar Pichai.

Universitatea din Cambridge - Marea Britanie

Faimoasa Universitate din Cambridge este pe locul 3 în lume. Această școală veche datează din secolul al XIII-lea. A produs mulți indivizi de elită de la notabilul Stephen Hawking până la câștigătoarea Premiului Academiei Tilda Swinton.

California Institute of Technology - SUA 

California Institute of Technology este o universitate privată din Pasadena, CA, fondată în 1891. Programele școlii se concentrează pe inginerie, știință și matematică. Aproape 95% dintre studenții săi de licență participă la cercetare și reprezintă cadrul emisiunii de televiziune The Big Bang Theory.

Universitatea din Oxford - Marea Britanie 

Ai primit răspunsul corect? Universitatea din Oxford este clasată pe locul 1 printre cele mai bune universități din lume. Nu există o dată exactă a fundației, dar există dovezi ale predării încă din 1096. În noiembrie 2019, Oxford a educat 72 de laureați ai Premiului Nobel, 3 medalii Fields și 6 câștigători ai Premiului Turing.