Top filme romantice pe care trebuie sa le vezi

Top filme romantice pe care trebuie sa le vezi Top filme romantice pe care trebuie sa le vezi

Indiferent daca esti single, intr-o relatie noua, divortat sau ceva intre, exista un film romantic perfect de urmarit in fiecare etapa din viata ta amoroasa. Desi nu putem promite ca vizionarea acestor filme te va ajuta sa rezolvi orice problema de relatie pe care o poti avea, iti putem spune ca vei putea sa te raportezi la cel putin una dintre aceste povesti de dragoste. Asa ca vezi mai jos selectiile noastre pentru cele mai bune filme romantice!

5. The bodyguard

Spune povestea unei cantarete aflate in apogeul carierei, Rachel Marron (Whitney Houston), a carei faima o pune in pericol. Pentru a fi in siguranta, angajeaza un profesionist in securitate si protectie, bodyguard-ul Frank Farmer (Kevin Costner). Pe langa scenele de suspans, tensiune, versuri celebre ale pieselor "I will always love you" si "I have nothing", veti fi captivati de povestea de dragoste aparent imposibila dintre cei doi.

4. Podurile din Madison County (The bridges of Madison County)

Filmul "Podurile din Madison County" este o drama romantica aparuta in 1995 care are la baza romanul bestseller scris de Robert James Waller. A fost regizat de Clint Eastwood, care este si unul din personajele principale, alaturi de celebra Meryl Streep.

O poveste ce are ca tema infidelitatea unei sotii putea fi cu usurinta vulgarizata sau redusa la elemente clare de seductie, nesiguranta si sex. Cei doi actori reusesc insa sa invaluie povestea lui Robert si a Francescai intr-un val de magie, de umbre si nuante ce descriu dragostea adevarata, pliata pe un cuplu trecut de prima tinerete. Numai cu dobandirea acelei maturitati, experienta in materie de dragoste si datorie decide viitorul unei relatii marcate de acea siguranta pe care o cunosti numai odata in viata, daca ai noroc.

3. Pe aripile vantului (Gone with the wind)

Gone with the Wind relateaza povestea de dragoste dintre Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) si Rhett Butler (Clark Gable), in timpul Razboiului Civil. Capodopera cinematografica are la baza romanul cu acelasi nume scris de Margaret Mitchell si surprinde viata unei femei frumoase si rasfatate, care, obisnuita sa primeasca ceea ce vrea, urmareste inaccesibilul si-l pierde pe cel pe care l-a iubit intotdeauna. Castigator a 10 premii Oscar, filmul este un clasic ce merita vazut.

2. Viata e frumoasa (La vita e bella)

O poveste plasata in Italia anilor '30, cand Guido (Roberto Benigni), un contabil evreu, se casatoreste cu femeia pe care destinul i-o scoate in cale (Nicoletta Braschi). Cei doi traiesc fericiti, alaturi de copilul lor, pana cand Italia este ocupata de fortele naziste.

Atunci, Guido incearca sa isi pastreze familia unita si inventeaza pentru baiatul sau o modalitate de a-l mentine in viata: ii prezinta lagarul de concentrare in care stau drept un joc, la sfarsitul caruia invingatorul primeste un tanc. O poveste emotionanta, plina de umor, suspans si sentimente puternice, care, inevitabil, iti va smulge cateva lacrimi.

1. Moulin rouge

Povestea are loc in 1899 - anul in care tanarul scriitor englez Christian (Ewan McGregor) ajunge la Paris pentru a participa la revolutia boema ce luase cu asalt cartierul Montmartre. Inima boemilor bate cel mai puternic in clubul de noapte Moulin Rouge, unde Christian ajunge sa scrie o piesa de teatru adaptata dogmelor revolutiei si sa se indragosteasca iremediabil de curtezana Satine (Nicole Kidman).

In contextul in care sponsorul clubului, Ducele, ravneste si el la frumoasa curtezana, un periculos triunghi amoros ameninta iubirea celor doi protagonisti. Moulin Rouge spune povestea de dragoste a doi oameni care lupta pentru a ramane impreuna, lupta impotriva tuturor, lupta pentru dragostea adevarata.