Top cele mai vizitate locuri in Roma, Italia- ce sa nu ratezi

  • Duminică, 2 Iulie 2023
  • Turism

Roma, cunoscută și sub numele de Orașul Etern, este un oraș bogat în istorie, cultură și frumusețe. Capitala Italiei este gazda numeroaselor monumente istorice, muzee și galerii de artă, ceea ce îl face o destinație turistică populară. 

Locuri de vizitat în Roma

Colosseumul este, fără îndoială, unul dintre cele mai iconice monumente din Roma. Este un testament al vechiului Imperiu Roman și a influenței sale asupra lumii. Colosseumul a fost locul multor lupte gladiatoriale și altor evenimente publice, și a fost remarcabil conservat de-a lungul secolelor. Vizitatorii pot face un tur al Colosseumului și pot afla mai multe despre istoria și arhitectura sa.

Forumul Roman este o piață antică care a fost cândva centrul vieții politice, comerciale și religioase din Roma. Vizitatorii pot explora ruinele templurilor antice, clădirilor publice și altor structuri care au supraviețuit din perioada Republicii și Imperiului Roman.

Pantheonul Pantheonul este un exemplu impresionant de arhitectură romană antică și este una dintre cele mai bine conservate clădiri din perioadă. A fost inițial construit ca templu dedicat tuturor zeilor, dar a fost folosit în diferite scopuri de-a lungul secolelor, inclusiv ca biserică. Interiorul Pantheonului este uluitor, cu o cupolă masivă și detalii intricate care evidențiază priceperea inginerilor și artiștilor romani antici.

Muzeele Vaticanului găzduiesc unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume, inclusiv lucrări ale lui Michelangelo și Raphael. Vizitatorii pot explora numeroasele galerii și săli ale muzeelor, care sunt pline de sculpturi, picturi și alte opere de artă din întreaga istorie.

Capela Sixtină se află în cadrul Muzeelor Vaticanului și este renumită pentru tavanul său frumos, pictat de Michelangelo. Vizitatorii pot admira detaliile intricate ale tavanului, care înfățișează scene din Cartea Genezei, și alte opere de artă din capelă.

Fântâna Trevi este una dintre cele mai faimoase fântâni din lume și este o atracție de neratat în Roma. Este un exemplu frumos de arhitectură barocă și este renumită pentru sculpturile sale impresionante și detaliile ornate.

Scările Spaniole sunt o frumoasă serie de trepte care duc la biserica Trinita dei Monti de la vârf.Vizitatorii pot urca pe scări și se pot bucura de priveliștile frumoase ale Romei de la înălțime.

Piazza Navona este o frumoasă piață publică din Roma, înconjurată de impresionanta arhitectură barocă.

Vizitatorii se pot bucura de numeroși artiști stradali, cafenele și restaurante din zonă și pot admira frumoasele fântâni și sculpturi din întreaga piață.

Villa Borghese este un superb parc din Roma, care găzduiește mai multe muzee, grădini și alte atracții. Vizitatorii pot explora numeroasele sculpturi și opere de artă din parc și se pot bucura de priveliștile frumoase ale Romei de sus.

Castelul Sant'Angelo este o fortăreață masivă care a fost construită inițial ca mausoleu pentru împăratul roman Hadrian. A fost folosit în scopuri variate de-a lungul secolelor, inclusiv ca închisoare și reședință papală. Vizitatorii pot explora numeroasele camere și galerii din interiorul fortăreței și pot afla mai multe despre istoria fascinantă a acestuia.

Roma este un oraș bogat în istorie, cultură și frumusețe. Vizitatorii pot explora numeroasele monumente istorice, muzee și galerii de artă din oraș și se pot minuna de arhitectura și arta impresionante pe care Roma le oferă.