Top cele mai mici rase de caini

Top cele mai mici rase de caini Top cele mai mici rase de caini

Bichon Frise

Aceasta este o rasă de câine drăguță și mică, originară din Spania. „Bichon Frise” este un cuvânt spaniol și înseamnă „câine curly lap” dacă este tradus în engleză. Acești câini sunt foarte prietenoși, veseli, inteligenți și jucăuși. Au un corp compact, mic, cu părul alb și creț și un strat dens. Capul unei Frise Bichon este rotunjit, coada este plumată și lungă, iar acestea sunt negre și rotunde. Seamănă destul de mult cu pudelii albi. Primul lucru care îi atrage pe oameni către un Bichon Frise este temperamentul lor fericit. Iubesc pe toată lumea și sunt răbdători. Acești câini sunt social în mod natural și pot fi antrenați cu ușurință. Devin ușor prieteni cu copiii și cu orice alt animal de companie din familie.

Maltezul

Maltezul este o rasă mică de câini și aparține Grupului de jucării. Este un câine foarte mic, cu corpul pătrat, acoperit cu păr plat, lung, alb, mătăsos, care atârnă aproape de pământ. Deoarece acești câini nu se varsă, ei fac o alegere bună pentru persoanele care au alergii la câini. Perseverența și răbdarea sunt necesare pentru a o antrena corect.

Pug

Un pug este un câine proporțional pătrat, drăguț și mic, care are un temperament fericit. Sunt renumiți pentru fața lor rotundă și plată. „Pug” este un cuvânt latin care înseamnă „pumn” și sunt denumiți astfel deoarece fața lor seamănă cu un pumn uman. Acești câini pot crește până la 14 inci și cântăresc maximum 6-9 kg. Au un cap plat rotunjit, ochi rotunjiti, urechi mici și coada cret. Sunt foarte sensibili la tonul proprietarului și, prin urmare, este ușor să-i antrenezi.

 Pudel

Temperamentul bun și frumusețea pudelului îi face atât de faimoși. Sunt activi, fideli, inteligenți și alertați. Au fost foarte renumite în Franța începând cu 1500. Există trei tipuri populare de pudel și variază în mărime - miniatură, jucărie și standard. Pudelul de jucărie este cel mai mic, iar cel standard este cel mai mare. Pudelii de jucărie ating o înălțime maximă de 10 inci și pot cântări doar între 3-4 kg.

Shih Tzu

Un Shih Tzu este unul dintre cei mai draguti si cei mai populari caini din lume. De asemenea, este una dintre cele mai mici rase de câini din lume. Deși originea lor exactă nu este cunoscută, se crede că au provenit din Tibet și s-au dezvoltat în China. Sunt alertați, ieșiți, afectuoși și loiali. Shih Tzu este una dintre cele mai dulci rase de câini pe care orice proprietar îi va plăcea să le strice cu grijă și afecțiune.