Top cele mai mari rase de câini din lume

  • Duminică, 13 Noiembrie 2022
  • Animale

Oamenii au perfecționat diferite rase de câini de secole pentru a juca anumite roluri, de la însoțitor la păstor și gardian la vânător. Pentru unele rase de câini, mărimea a fost un factor semnificativ în căutarea perfecțiunii. Iată cele mai mari 10 rase de câini din lume care sunt renumite pentru dimensiunea lor.

Marele Danez

Această rasă germană este renumită în întreaga lume pentru dimensiunile sale uriașe. Îți amintești de Marele Danez albastru, Giant George, recunoscut anterior drept cel mai înalt câine viu din lume? Înălțimea lui era de 109,2 cm. Recordul său a fost doborât ulterior de un alt mare danez, Zeus, care măsura 111,8 cm înălțime de la labă la umăr. Această rasă este cunoscută ca „gigant blând” datorită dispoziției sale iubitoare și calme. Are nevoie de îngrijire minimă și este considerat un excelent animal de companie de familie.

Saint Bernard

Această rasă mare provine din vestul Alpilor din Italia și Elveția. Înălțimea masculului Sfântul Bernard poate ajunge la 70-90 cm, iar femela Sfântul Bernard poate ajunge la 65-80 cm. Deși este musculos și puternic, are un temperament blând. Ceea ce îi face un animal de companie excelent pentru familie este natura lor blândă, calmă, vigilentă și prietenoasă.

Anatolian Shepherd

Această rasă antică turcească nu este cunoscută doar pentru mărime (înălțimea de 74-81 cm), ci și pentru durata de viață, care este în medie de 13 până la 15 ani. Este foarte puternic, inteligent și robust; trăsături care l-au făcut perfect pentru a proteja animalele. Este o rasă stabilă și îndrăzneață, cu unele trăsături agresive și de aceea nu este considerată ideală pentru familiile cu copii mici.

Terranova

Acest câine de lucru mare poate fi fie în maro, negru sau alb-negru. Inițial, nu a fost crescut pentru a fi un câine de pază ca alte rase. În schimb, scopul acestui câine mare și musculos a fost să ajute pescarii. Are un temperament dulce, blând și antrenabil. Poate fi un animal de companie minunat de familie. Înălțimea unui mascul mediu poate ajunge la aproximativ 69-74 cm.

Dogue de Bordeaux 

Considerată a fi una dintre cele mai vechi rase de câini francezi, Dogue De Bordeaux poate părea intimidant, dar este un câine super loial și afectuos. Deși este puternic și considerat un excelent câine de pază, temperamentul uniform și loialitatea îl fac un câine de familie ideal. Înălțimea unui mascul mediu poate ajunge la aproximativ 60-67 cm.

Leonberger

Dacă îți plac câinii mari, maiestuosul Leonberger este cel pe care trebuie să-l ai. La fel ca și câinele Newfoundland, această rasă germană este neînfricată, ascultătoare, iubitoare și adaptabilă. Un mascul Leonberger poate atinge o înălțime medie de 72-80 cm, în timp ce o femelă poate atinge 65-75 cm.