Top cele mai mari case din lume

Top cele mai mari case din lume Top cele mai mari case din lume

  Casa este pentru mulți mai mult decât un simplu loc de dormit noaptea. Cert este că alegerea unei locuințe se va reduce la o varietate de factori, unul dintre aceștia fiind ridicarea statutului lor social. De fapt, acesta este adesea un motiv de vânzare uriaș pentru agenții imobiliari care speră să obțină un scor mare la vânzarea lor. Persoanele de vârf ale societății noastre sunt un exemplu perfect în acest sens și de aceea caută adesea să se depășească reciproc. Pentru a demonstra acest lucru, am enumerat astăzi primele 10 cele mai mari case din lume.

  Conacul Pensmore

  Fostul agent CIA și astrofizician Steven Huff și-a propus să creeze nu doar unul dintre cele mai mari conace din țară, ci și unul care să dovedească și un punct. Huff a insistat că o casă poate fi creată pentru a rezista unora dintre cele mai violente atacuri, atât din partea omului, cât și a mamei natură. 

  Conacul de 72.215 sq. ft al lui Steven Huff a devenit o realitate și este acum una dintre, dacă nu singura casă care poate rezista la bombe, uragane, cutremure și gloanțe, pentru a numi câteva.

  1. The One: 74.000 

  Poreclit în mod corespunzător „The One”, acest conac de 74.000 sq. ft. va fi oficial cea mai scumpă casă din Statele Unite odată ce va fi terminat. Ce poți să plătești pentru acest conac? Prețul acestei case este incredibil de 500 de milioane de dolari, care vor fi plătiți de producătorul de film și dezvoltatorul imobiliar Nile Niami.

  1. Vila Leopolda: 80.000 mp.

  Nu multe case pot pretinde că au istorie pentru ele; cu toate acestea, Villa Leopolda poate pretinde asta și multe altele. Creat de arhitectul american Ogden Codman Jr., acest conac de 80.000 de metri pătrați nu este doar unul dintre cele mai mari din lume, dar a fost și casa regalității precum regele Leopold al II-lea al Belgiei.

  1. La Reverie: 84.626 

  Situat în Palm Beach, Florida, La Reverie este în prezent deținut de fondatorul Matrix Essentials, Sydell Miller. Datorită locației sale, conacul este locul perfect pentru a atrage nu numai cei bogați și faimoși, ci și capacitatea de a crește prețul cerut.

  1. Versailles modern: 90.000 

  Situat în Orange County, Florida, și deținut în prezent de directorii generali ai Westgate Resorts, Jaqueline și David Siegel, acest conac deține un dormitor matrimonial (8.000 sq ft) care este la fel de mare ca unele case.

  1. Witanhurst: 90.000

  Reședința Witanhurst este un conac apreciat din Londra, deoarece este doar a doua ca dimensiune, după cea a Palatului Buckingham. Proiectat de arhitectul George Hubbard, conacul are tot ce și-ar putea dori un miliardar într-o casă. Are totul, de la un cinema până la o piscină cu propria sa saună dedicată.

  1. Conacul Safra: 117.000 

  Deținută de familia Safra, această proprietate de 117.000 de metri pătrați deține peste 130 de camere, cu multe mai multe camere situate în afara reședinței principale. Din păcate, există foarte puține informații sau imagini cu interiorul conacului, deoarece familia Safra este foarte protectoare față de intimitatea lor.