Top 5 uleiuri esențiale pentru digestie

Top 5 uleiuri esențiale pentru digestie Top 5 uleiuri esențiale pentru digestie

Cum pot uleiurile esențiale să ajute sistemul digestiv? Păi în primul rând, acestea calmează spasmele musculare, ameliorează senzațiile de balonare, reduc greața. Alte moduri prin care uleiurile esențiale pot ajuta includ creșterea poftei de mâncare și crearea unui flux general sănătos de energie în corp.

Inhalatoarele, amestecurile de difuzoare pentru aromoterapie și produsele pentru uz topic masate pe burtă funcționează remarcabil de bine. Un amestec de uleiuri esențiale care utilizează unul dintre următoarele uleiuri esențiale pentru digestie va deveni, fără îndoială, o parte din rutina ta zilnică!

Să aruncăm o privire la 5 dintre uleiurile esențiale de top pentru digestie și la știința din spatele motivului pentru care aceste uleiuri esențiale sunt atât de benefice.

1. Ulei de anason (Pimpinella anisum)

Uleiul esențial de anason conține peste 80% E-anetol, o componentă puternică care calmează spasmele. Uleiul esențial de anason are un miros dulce, ușor asemănător cu lemnul dulce sau cu uleiul esențial de fenicul. Acest ulei esențial este puternic - deși îl puteți folosi pentru sprijin în timpul unor probleme precum greața și gazele, este contraindicat dacă aveți o tulburare de sângerare sau luați medicamente anticoagulante. Diluați uleiul de anason la cel mult 2,4% (10 până la 13 picături de ulei în 30 ml de ulei purtător).

2. Ulei de piper negru (Piper nigrum)

Uleiul esențial de piper negru, cald, picant și uscat, ajută la circulația energiei. Este un ulei esențial foarte iubit pentru beneficiile digestive datorită modului în care eliberează energia blocată în stomac. Acest lucru se datorează în mare parte combinației sale de sesquiterpene și monoterpene, care ajută la relaxarea mușchilor și ameliorează senzațiile de balonare și alte tipuri de disconfort abdominal.

3. Ulei de cardamom (Elettaria cardamomum)

Uleiul esențial de cardamom este plin de esteri naturali, în special acetat de terpinil! Acesta este unul dintre motivele pentru care uleiul esențial de cardamom este unul dintre cele mai populare uleiuri tradiționale pentru calmarea spasmelor abdominale. Uleiul esențial de cardamom poate ajuta digestia prin susţinerea secreției de sucuri și enzime digestive, ameliorând tulburările digestive și balonarea și îmbunătățind sănătatea generală a sistemului digestiv.

4. Ulei de ghimbir (Zingiber officinale)

La fel ca şi cardamomul, uleiul esențial de ghimbir este un ulei de condimente folosit în mod tradițional pentru sănătatea digestivă generală. Uleiul esențial de ghimbir uimitor și puternic este bogat în sesquiterpene care pot calma durerile, crampele, precum și senzațiile de greață. Mirosind la fel ca şi condimentul de bucătărie, uleiul de ghimbir este fierbinte și picant. Utilizaţi un număr mic de picături pentru a proteja pielea sensibilă și membranele mucoaselor.

5. Ulei de portocale dulce (Citrus sinensis)

Uleiul esențial de portocale este excelent pentru sănătatea intestinului! Ca și alte uleiuri de citrice, precum uleiul esențial de lămâie, uleiul esențial de portocale are cantități mari de d-limonen. Uleiul esențial de portocale poate calma spasmele și poate ajuta organismul în procesul său natural de detoxifiere, cum ar fi senzații de greață și instabilitate în stomac.

Un mod convenabil și ușor de a obține beneficiile uleiurilor esențiale pentru sistemul digestiv este prin consumul zilnic de capsule Zengest. Acestea au la bază un amestec exclusiv formulat cu uleiuri esențiale de anason, mentă, ghimbir, chimen, coriandru, tarhon și fenicul, extrem de benefice în susținerea sistemului digestiv, ameliorând indigestia ocazională și promovând sănătatea digestivă generală. În plus, uleiurile esențiale de ghimbir, fenicul și coriandru sunt deosebit de eficiente în cazul răului de mișcare și al disconfortului stomacal.