Top 5 hoteluri in Bruges, Belgia

  • Duminică, 7 Martie 2021
  • Turism

Desi Belgia este o tara mica in Europa de Vest, are o gramada de istorie in interiorul granitelor sale. Deoarece este atat de mica, vizitatorii pot ajunge la aproape orice atractie turistica din Belgia cu trei sau patru ore de calatorie cu trenul. Unul dintre cele mai frumos conservate orase din Europa, Bruges, este un amestec magic de arhitectura medievala, strazi pietruite si piete perfecte, toate strabatute de canale largi.

Pentru multi dintre noi, Bruges se potriveste notiunilor noastre preconcepute despre cum ar trebui sa arate un oras medieval. Exista pietele necesare orasului, cu cladiri care dateaza din Evul Mediu, strazi pietruite, canale si muzee cu lucrari ale maestrilor flamandi. De fapt, Bruges are atat de multe obiective minunate, incat veti dori sa mai stati o zi sau doua in plus. Aceasta nu este o problema, deoarece exista cateva locuri interesante pentru a ramane in Bruges, care ofera cazare de inalta calitate.

1. Hotelul Pand

Hotelul Pand are o lume veche, simtind-o, adaptandu-se, deoarece se afla intr-o casa magnifica din secolul al XVIII-lea. Acest hotel de tip boutique de 26 de camere se bucura de eleganta cu mobilier traditional si lux – desi este proprietate privata, este membru al hotelurilor de lux mici ale lumii. Hotelul se afla pe o strada linistita, la cativa pasi de atractiile importante.

2. Palatul Hotelului Dukes

Daca Hotel Dukes Palace arata aristocratic, asta se datoreaza faptului ca nobilimea burgundiana a locuit odata aici. Se afla pe locul unui palat din secolul al XV-lea, desi mai tarziu a devenit o manastire. Un turn de castel la intrare intampina vizitatorii, adaugand senzatia medievala. Singurul hotel de cinci stele din Bruges este aproape de centrul istoric al orasului. Hotelul, care serveste vin spumant la micul dejun, are o gradina imensa unde oaspetii se pot relaxa.

3. Grand Hotel Casselbergh

Nu puteti ajunge mai aproape de explorarea centrului istoric din Bruges decat sa stati la Grand Hotel Casselbergh. Se afla chiar pe Burg, considerata cea mai frumoasa dintre pietele orasului. Trei conace vechi au fost unite pentru sectiunea care se afla in fata pietei; zonele comune au stilul secolului al 18-lea. Se situeaza pe locul unui fost palat medieval. Pivnitele din secolul al XIV-lea au fost transformate intr-o sala de fitness cu baie turceasca. Un plus nou in spate are vedere la un canal si este ultra-modern.

4. Hotelul Flanders

Fatada poate fi clasica, insa hotelul Flanders este destul de modern, cu teren de tenis, o piscina interioara si un iaz de koi intr-una din cele doua gradini. Ca sa nu mai vorbim, este la doar cativa pasi de centrul istoric al orasului Bruges. Hotelul de lux de patru stele are 50 de camere, inclusiv camere triple pentru familii. Aerul conditionat este disponibil in etajele superioare ale camerelor.

5. Hotel Navarra Brugge

Hotelul Navarra Brugge seamana mai degraba cu o resedinta oficiala decat cu un hotel, poate pentru ca in secolul al XVI-lea a fost casa consulului Navarra. Belgia era condusa de Spania in acel moment. A fost reconstruit in stil neoclasic in 1720. Cautati N in fereastra scarilor, adaugat in cinstea vizitei lui Napoleon din 1802. Istoria hotelului nu se extinde totusi la camere, care sunt complet moderne. Vechea crama a fost transformata intr-o sala de fitness si exista o piscina.