Top 5 destinatii turistice din Londra pe care trebuie sa le vizitezi

  • Miercuri, 4 Noiembrie 2020
  • Turism

Londra este unul dintre cele mai mari orase din lume, cu o populatie de 8 milioane de locuitori. Este un oras mondial lider de cultura, moda, finante, politica si comert si ramane unul dintre cele mai vizitate orase ale turistilor internationali din lume. Orasul contine multe repere faimoase, printre care faimosul metrou din Londra, cunoscut si sub numele de „Tube” – este una dintre cele mai extinse retele de metrou din lume.

Va oferim o prezentare generala a atractiilor turistice de top din Londra.

1. Big Ben

Turnul de ceas Big Ben cu varsta de 150 de ani este una dintre cele mai importante atractii turistice din Londra. Numele Big Ben nu se refera de fapt la turnul cu ceas, ci la clopotul de 13 tone adapostit in turn si isi ia numele de la cel care a ordonat primul clopotul, Sir Benjamin Hall. Actualul clopot Big Ben a fost construit in 1858, dupa ce un primul clopot de 16 tone a crapat iremediabil cu doi ani in urma. Ceasul a devenit o atractie populara si a aparut in multe filme. In filmul Marte Attacks! de exemplu, Big Ben este distrus de un atac OZN.

2. Tower Bridge

Tower Bridge este un pod combinat si suspendat in Londra, peste raul Tamisa. Este aproape de Turnul din Londra, care ii da numele si a devenit un simbol iconic al Londrei. Constructia a inceput in 1886 si a durat opt ​​ani. Podul consta din doua turnuri care sunt legate intre ele la nivelul superior prin intermediul a doua cai orizontale care sunt proiectate sa reziste fortelor sectiunilor suspendate ale podului.

3. British Museum

Infiintat in 1753, British Museum din Londra este un muzeu al istoriei si culturii umane. Colectiile sale, care numara mai mult de sapte milioane de obiecte, se numara printre cele mai mari si mai cuprinzatoare din lume si provin de pe toate continentele, ilustrand si documentand povestea culturii umane de la inceputurile sale pana in prezent. Obiectele includ Piatra Rosetta, cheia descifrarii hieroglifelor si cea mai mare colectie de mumii din afara Egiptului.

 

4. Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este resedinta principala a Reginei Elisabeta a II-a, desi este detinuta de statul britanic si nu este proprietatea personala a monarhului. Frunza din Palatul Buckingham este folosita pentru Schimbarea Gardei, o ceremonie majora si o atractie turistica. Intre mai si iulie, garda se schimba in fiecare dimineata si in zilele alternative in restul anului. Din 1993, salile de stat ale palatului au fost deschise publicului in lunile august si septembrie.

5.  London Eye

Situat pe malurile fluviului Tamisa, London Eye este o enorma roata de observare de 135 metri (443 ft), care transporta 32 de capsule din sticla cu pereti din sticla. Ofera vederi fantastice spre centrul Londrei. Roata nu se opreste, de obicei, pentru a prelua pasagerii, deoarece viteza de rotatie este suficient de lenta pentru a permite pasagerilor sa mearga pe si in afara capsulelor in miscare la nivelul solului. Este cea mai populara atractie turistica platita din Regatul Unit, vizitate de peste 3,5 milioane de persoane anual.