Top 5 cel mai bine platite specialitati medicale

Medicii sunt printre profesionistii cei mai platiti din lume. Compensatia lor variaza in functie de locatie si de specialitatea lor. In general, medicii de ingrijire primara si medicii de familie castiga mai putin decat specialistii si chirurgii. Și salariile variaza pentru persoanele din aceeasi specialitate.

 5 cel mai bine platite specialitati medicale

1. Ortopedist

Ortopedii sau medicii de oase trateaza si gestioneaza toate afectiunile sistemului musculoscheletal. Acestea includ articulatiile, ligamentele, tendoanele, muschii, nervii si afectiunile pielii. Aceasta specialitate necesita multi ani de formare si se situeaza in prezent ca cea mai bine platita specialitate medicala.

2. Cardiolog

Cardiologii se specializeaza in diagnosticarea si tratarea bolilor si complicatiilor legate de inima. Exista doua categorii principale de cardiologie: cardiologie invaziva si neinvaziva. Cardiologia invaziva se concentreaza pe procedurile cardiovasculare de diagnosticare. Cardiologia neinvaziva se concentreaza asupra complicatiilor cardiace congenitale, insuficientei cardiace, bolilor arterei coronare si altor complicatii. Acest domeniu necesita un nivel ridicat de expertiza si experienta in medicina.

3. Gastroenterolog

Gastroenterologia se numara printre cel mai bine platite specialitati medicale. Un gastroenterolog diagnosticheaza si trateaza bolile care afecteaza sistemul digestiv, precum si recomandarea masurilor de prevenire. Gastroenterologii analizeaza miscarea alimentelor in sistemul digestiv si utilizarea lor nutritiva. Acesti medici lucreaza mai ales in clinici private cu echipa lor.

4. Anestezist

Anesteziologii se specializeaza in ingrijirea pacientilor inainte, in timpul si dupa o interventie chirurgicala. Ei sunt responsabili pentru siguranta pacientilor cu interventii chirurgicale. Acestia furnizeaza anestezie generala si partiala dupa analizarea starii de sanatate a pacientilor si a naturii interventiei chirurgicale planificate. Anestezistii gestioneaza durerea postoperatorie acuta si alte afectiuni cum ar fi durerea de cancer, terapia de transfuzie sanguina si terapia respiratorie.

5. Chirurg plastician

Chirurgia plastica implica restaurarea functiei normale a diferitelor parti ale corpului. Principalele domenii de activitate pentru chirurgii plastici includ deformari congenitale, traume si arsuri si reconstructia tesuturilor in conditii degenerative. Chirurgii plasticieni corecteaza deformarile fizice cauzate de cancerele de piele, de san, gat. In plus, chirurgia plastica include normalizarea si imbunatatirea aspectului unei persoane.