Top 3 orase de vizitat in Italia

  • Joi, 21 Mai 2020
  • Turism
  • Publicat de
Venetia, Italia Venetia, Italia

Niciun oras de pe pamant nu se pot compara cu orasele uimitoare din Italia. Pline de istorie, strazile lor stravechi sunt captusite cu palate fantastice, biserici, muzee si multe altele, iar arhitectura somptuoasa expusa este pur si simplu ametitoare.

3. Venetia

Un oras pur si simplu magic, Venetia este ca niciun alt loc de pe pamant. Situat in mijlocul unei lagune, frumoasele sale canale si cai navigabile sunt captusite cu cladiri uimitoare, palate si biserici.

Aleile serpuitoare dintre ele te conduc catre alte incantari. In timp ce Canalul Grand si Piazza San Marco sunt doua dintre obiectivele turistice obligatorii, sa rataciti pur si simplu in acest oras fermecator este un vis.

Desi este foarte aglomerat de turisti, puteti gasi inca strazi parasite in spate, restaurante si baruri atmosferice ascunse aici si acolo.

Mancarea aici este divina, cu vederi uimitoare care insotesc adesea masa ta. Luati o gondola de-a lungul canalelor pentru a vedea buticuri si magazine superioare interesante, precum si magazine de suveniruri. Va recomandam sa vizitati in luna februarie pentru uimitorul sau carnaval de costume.

2. Florenta

Florenta este fascinant sa te plimbi prin centrul istoric care este plin de arta frumoasa si arhitectura uimitoare. Acest oras fermecator este situat alaturi de raul Arno.

Podul Ponte Vecchio este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Florenta, impreuna cu incredibilul Dom din centrul sau. Pietele sale incantatoare sunt minunate pentru plimbari pe jos, cu biserici ceresti si statui impresionante care le captusesc.

Capodoperele lui Botticcelli si Michelangelo sunt prezentate in mod generos lumii in muzeele sale fantastice. Cafenele si restaurantele incantatoare isi asteapta turistii cu cele mai bune gusturi, magazine de cumparaturi fantastice, precum si bucatarie somptuoasa toscana si vinuri delicioase, Florenta nu va dezamagi niciodata.

1. Roma

Desi reperele emblematice ale Romei - cum ar fi Colosseumul si Forumul Roman - nu au nevoie de introducere, cu peste trei mii de ani de istorie, orasul este saturat de monumente istorice fantastice, piete, biserici, conace si multe altele pentru vizitatori.

Ratacirea pe stradutele sale stravechi este o experienta cereasca; arhitectura uimitoare si ruine frumoase sunt la tot pasul. in centrul orasului puteti gasi Vaticanul - inima Bisericii Catolice.

Aici, impresionanta Bazilica Sf. Petru este doar una dintre obiectivele turistice obligatorii. in timp ce arta incredibila se gaseste peste tot in oras, muzeele uimitoare ale Vaticanului sunt de neegalat atunci cand vine vorba de o gama uimitoare de tablouri, sculpturi si fresce pe care le ofera.

Plafonul Capelei Sixtine este punctul culminant al acestei colectii divine de arta. Desi arta, istoria si cultura sunt motivele pentru care oamenii viziteaza Roma, este un oras plin de viata, cu o multime de restaurante fantastice, baruri si cafenele care se intind pe strazile sale, cu multi localnici si turisti care se indreapta spre animatul Trastevere seara.