Top 10 probleme în cuplu. Scapă de ele!

CUM SCAP DE PROBLEME ÎN CUPLU CUM SCAP DE PROBLEME ÎN CUPLU

În ultima perioadă tot mai multe cupluri au probleme, de fapt un studiu al Asociației Americane de Psihologie indică faptul ca până la 50% dintre căsătorii sfârșesc cu divorț, iar peste 50% din cuplurile tinere se despart.Cum putem să vedem dacă relația noastră va supraviețui? Există indicații predictive sigure, cum ar fi obiceiurile din dormitor, felul în care argumentați și cât de des comunicați, chiar și felul în care îți porți conversațiile de zi cu zi, felul tău de a fi și multe altele pot face lumină asupra longevității relației tale. Noi am extras câteva cauze și suntem gata să le împărășim cu tine.

1. Principala cauză.

Am analizat și am ajuns la concluzia că cele mai multe cupluri au probleme în dormitor, iar spre surprinderea multora, multe cupluri tinere se confruntă cu această problemă, iar cele mai simple rezolvări sunt cele de a adăuga ceva nou, putem comanda foarte ușor, rapid și discret jucării sexuale de la un Sex Shop Online, putem discuta cu partenerul despre eventuale fantezii, la început poate părea stânjenitor, dar vei fi surprins să vezi că probabil împarți aceleași fantezii ca și partenerul tău de viață. Fii creativ! Încearcă mereu să surprinzi, să aduci un plus în dormitor, suntem oameni, iar ca oameni avem tendința de a ne plictisi rapid de lucrurile care devin o rutină. Vă punem la dispoziție câteva locuri de unde puteți comanda jucării sexuale online.

 https://true-pleasure.ro/categorie-produs/jucarii-sexuale/

Te retragi în timpul disputelor 

În cercetarea sa din 2015, publicată în jurnalul Psychological Assessment, Keith Sanford, PhD, profesor de psihologie la Universitatea Baylor, a descoperit că partenerii care au recunoscut că se retrăgeau adesea în timpul discuțiilor au raportat că sunt mai nefericiți și mai apatici în ceea ce privește relația în general.„Retragerea este cea mai problematică pentru relații”, a spus Sanford într-un comunicat . „Este o tactică de apărare pe care oamenii o folosesc atunci când simt că sunt atacați și există o asociere directă între retragere și satisfacția generală mai scăzută cu relația.” Și pentru mai multe semne de avertizare pentru relații.

3. Ți-e frică să nu rămâi singur 

Mulți oameni vor evita conflictele și vor pretinde că problemele din relația lor nu există pur și simplu pentru că trăiesc cu frica de a fi singuri. Cu toate acestea, această strategie nu este bună, într-un final te poate afecta mai tare să rămâi într-o relație toxică, decât să rămâi singur.„A-ți fi frică de a fi singur și, prin urmare, a fi dispus să accepti orice relație, oricât de nesănătoasă, este un alt tipar comun care împiedică relațiile să funcționeze”, spune Doares. „Trebuie identificate și aplicate granițele adecvate”.

4.  Compari relația ta cu al celorlalți.

Cu cât lucrurile sunt mai rele în propria relație, cu atât mai bine va arăta cea a celorlalți. Dar comparându-te, te vei simți doar mai rău. În cele din urmă, vei ajunge să îndepărtezi și ultimele lucruri bune din relația ta și nu vei mai putea să-ți canalizezi energia pentru a rezolva lucrurile mai puțin bune.„Comparația este hoțul bucuriei”, notează Behrendt și Ruotola. „Concentrează-te pe propria relație, mai degrabă decât să râvniți pe cea a altcuiva. Iarba este mai verde acolo unde o udați și nicio relație nu este la fel de perfectă precum arată pe Instagram”.

5. Refuzi să faceți compromisuri. 

A face compromisuri nu înseamnă doar să-l lași pe soțul tău să aleagă la ce restaurant mergi din când în când. Într-o relație sănătoasă, angajată, a face compromisuri înseamnă să faci „alegerea conștientă de a vă accepta unul pe celălalt pentru exact cine sunteți”, scrie Laura Schlessinger, expert în relații și gazda emisiunii radio Sirius XM The Dr. Laura Program. „Dacă vrei ca relația ta să dureze, trebuie să renunți la nevoia de a avea dreptate și de a avea control tot timpul.”

6. Vezi partenerul tău ca fiind inferior 

A avea dispreț pentru partenerul tău este unul dintre cele patru comportamente despre care Gottman spune că este un indicator revelator al unui divorț iminent. În cercetările sale, el a chestionat cuplurile cu privire la cât de des s-au comportat cu dispreț, critică, defensivă și stăpânire. Apoi, el a măsurat satisfacția percepută în relație și a descoperit că comportamentele au avut succes în proporție de peste 90% în a prezice divorțul.Potrivit lui Gottman, să-ți vezi partenerul ca fiind inferior în special este „sărutul morții” pentru orice relație. Și acest lucru are sens, având în vedere că un alt studiu din 2010, publicat în Journal of Marriage and Family, a constatat că cuplurile care și-au arătat disprețul unul față de celălalt în primul an de căsătorie aveau cele mai multe șanse să divorțeze.

7. Vă vărsați furia unul asupra celuilalt.

Într-un studiu din 2014, publicat în jurnalul Current Directions in Psychological Science, cercetătorii au stabilit că oamenii pe care îi iubești cel mai mult sunt, de asemenea, persoanele asupra cărora este cel mai probabil să-ți stingi furia, având în vedere că interacționezi cu ei mai mult decât oricine. Dar, din păcate, ceea ce au descoperit este că „agresiunea este dăunătoare indivizilor și relațiilor”, ceea ce înseamnă că, cu cât răniți mai mult oamenii pe care îi iubiți, cu atât riscați să îi îndepărtați.

8. Ai probleme de încredere 

Încrederea nu este un lucru ușor de construit cu cineva (mai ales dacă ai fost trădat în trecut), dar ar trebui să ai încredere în persoana cu care intenționezi să-ți petreci tot restul vieții. Dacă construiți un parteneriat pe o bază de neîncredere, riscați să vă lipsească atât intimitatea fizică, cât și emoțională. În plus, aproape că poți garanta că în cele din urmă partenerul tău se va sătura și va pleca.

9. Relația ta are multe secrete. 

Secretele nu sunt distractive, mai ales într-o relație pe termen lung. Și ceea ce este și mai rău este să minți, cum ar fi atunci când „partenerul tău ține secrete și te învinuiește atunci când îi spui secretul lor”, spune Terry Gaspard , MSW, LICSW, expert în relații și terapeut în Massachusetts și Rhode Island.Vor spune lucruri de genul: „Nu te-ai putea descurca dacă aș fi deschis și sincer cu tine, motiv pentru care a trebuit să mint”, explică Gaspard. Dacă observi că partenerul tău te minte în față și apoi te consideră responsabil pentru acțiunile lor dezgustătoare, ar putea fi timpul să te așezi cu el și să rezolvi problema direct înainte ca lucrurile să escaladeze în continuare.

10. Te gândești doar la binele tău. 

Relațiile se referă la a da și a primi – și dacă iei mai mult decât dai, atunci echilibrul va fi deteriorat și partenerul tău va căuta probabil confort în alte locuri și în alte persoane. De fapt, acesta este un fenomen atât de cunoscut încât experții i-au dat chiar un nume: se numește Teoria Schimbului Social. Potrivit lui Mark V. Redmond de la Universitatea de Stat din Iowa, teoria subliniază modul în care „suntem deranjați atunci când nu există capital într-o bursă sau în cazul în care alții sunt recompensați mai mult pentru aceleași costuri suportate de noi”.