Top 10 ale primelor filme ciudate facute de regizori faimosi

Top 10 ale primelor filme ciudate facute de regizori faimosi Top 10 ale primelor filme ciudate facute de regizori faimosi

Oricine s-a uitat vreodata la filme ieftine de categoria B pe canalul de televiziune SciFi sau la videoclipuri ciudate cu tineri, nu s-ar fi gandit probabil niciodata ca un astfel de film ar putea veni de la un regizor cunoscut. tvblog.ro va prezinta un top al primelor filme ciudate facute de regizori faimosi:

10. Bedhead (Robert Rodriguez)

De la creatorul francizei ,,Spy Kids", ,,Sin City", ,,Grindhouse" si ,,Machete" vine si acest film de scurt-metraj, care a fost facut cu 800 de dolari in anii 90. A castigat mai multe premii mici care l-au ajutat pe Rodriguez sa-si finanteze un alt film ,,El Mariachi".Rezumatul filmului ,,Beadhead": este vorba de o fetita, care are un frate cam derbedeu, iar dupa o lovitura la cap a fetei, din cauza fratelui, ea capata puteri telechinetice. Primul lucru pe care il face dupa ce capata puterile, e sa ii taie parul fratelui sau. E probabil singurul lucru matur facut de Rodriguez.

9. Time Piece (Jim Henson)

Avand sase ani de experienta in televiziune in producerea programului TV ,,Sam and Friends" (care e practic primul personaj in genul Muppets, pana la extinderea lui Kermit care se uita si vorbea in acelasi timp), din 1955 pana in 1961, Jim Henson a fost in postura de a realiza primul sau film mai cizelat decat majoritatea. Terminat in 1966, a fost lansat in cinematografe ca un film de scurt-metraj. Daca te uiti la el, poti spune ca filmul, in mod ciudat, pune accent pe viata moderna, dar de ce Henson a fost atat de abstract nu poate stii nimeni. A fost nominalizat la Oscar pentru ,,Cel mai bun scurt-metraj" in acel an.

8. Whatever Happened to Mason Reese? (Brett Ratner)

Brett Ratner este cu siguranta mai puternic, decat respectat sau iubit de cineva. El este tipul care a creat ,,Rush Hour", ,,X-Men 3" si ,,Tower Heist'.

Urmarind acest film te vei intreba cum a putut ajunge atat de departe. Plecand de la premisa ca ,,un copil arata bine pe ecran, dar e suparator in spatele ei", filmul o ia intr-o directie ciudata cand un copil apare cu o sabie de samurai.

7. Piranha 2 (James Cameron)

James Cameron poate e omul care a regizat unele dintre cele mai urmarite filme ale tuturor timpurilor (Avatar si Titanic), dar niciodata nu o sa se treaca cu vederea peste faptul ca pentru filmul cu pestii zburatori piranha, i s-a oferit pentru prima data credit ca regizor. Macar Cameron are simtul umorului, declarand intr-un interviu din 2008, ca e increzator ca filmul este ,,cel mai bun facut vreodata cu pesti piranha zburatori". Asa e, deocamdata.

6. Look At Life (George Lucas)

Proiectul lui Lucas din 1966, e un film animat din punct de vedere tehnic si a fost facut in timp ce acesta era la universitatea din California. Filmul e alcatuit din mai multe poze evocatoare, iar mesajul final e ,,o sa supravietuim?" E aproape la fel de lung ca si Star Wars: Razboiul Clonelor si ar fi trebuit sa fie la fel de profund.

5. Stalk of the Celery (Tim Burton)

Filmul a fost realizat pentru Institutul de Arta din California din 1979. E interesant sa vedem cum stilul lui Burton de a crea personaje, s-a schimbat de atunci. Nici Tim Burton nu a fost prea multumit de acesta, numindu-si filmul in ultimele interviuri ,,stupid", dar a atras atentia companiei Disney si in felul asta si-a inceput si cariera. In mod ciudat, s-a crezut pierdut timp de mai multi ani, dar a aparut apoi la o televiziune din Spania. Burton a fost probabil bucuros ca a reaparut acest film si nu celalalt.

4. Mae Day: The Crumbling of a Documentary (Kevin Smith)

Acest documentar trebuia sa fie despre un cantaret transsexual. A fost facut in 1992 de Kevin Smith si de producatorul asociat Scott Moiser, pentru Universitatea din Vancouver. In schimb, regizorul filmului a facut ce stia mai bine si a transformat proiectul in propriul sau esec (Smith si Mosier au crezut probabil ca filmul ar parea mai amuzant daca ei ar introduce in film si despre esecul lor). Documentarul are de asemenea distinctia de a fi primul care arata partile scoase la montaj.

3. Bring Me The Head of Charlie Brown! (Jim Reardon)

Poate nu il cunoasteti dupa numele de Jim Reardon, dar show-ul ,,The Simpsons" va suna cunoscut? Jim Readon a regizat 41 de episoade, unele dintre cele mai urmarite de telespectatorii ocazionali si fideli. In cazul in care credeti ca nu e suficient, trebuie sa mai aflati ca tot el a fost unul dintre coautorii filmului Wall-E produs de Pixar. Toate aceste lucruri, vin de la un tip, al carui prim film seamana cu un videoclip viral pe care l-ar scrie un copil de 13 ani. Faptul ca el a fost ales sa regizeze ,,The Simpsons" ar trebui sa fie privit ca o lectie pentru toti cei care pretind ca ii intereseaza arta si care vor sa influenteze acesta lume.

2. Battle Beyond the Sun (Francis Ford Coppola)

Inainte de franciza ,,Godfather" si filmul ,,Apocalypse Now", Coppola a trebuit sa lucreze pentru Roger Corman, ceea ce inseamna ca a pornit de jos. Primul sau film a fost facut in 1962, dar nu l-a regizat singur. Filmul e alcatuit in mare din scene taiate de la un film sovietic in era numita ,,The Heavens Call". Se repeta multe scene, fiind redate in moduri diferite. Toate aceste alegeri ar fi fost folositoare cand a filmat Dracula a lui Bram Stoker.

1. Bad Taste (Peter Jackson)

Nu te-ai fi asteptat ca un film despre oameni care mananca extraterestrii coborati pe Pamant sa fie ciudat a colecta probe pentru o franciza fast food, dar asta e marca tanarului Peter Jackson adusa filmului sau din 1987. Filmarea s-a intins pe durata a patru ani, pentru ca Jackson nu s-a sinchisit sa scrie un scenariu. Pe langa focuri de arma, munti de sange si un afis amuzant, filmul are probabil cel mai ciudat exemplu de regizor care joaca in propriul film. Jackson nu numai ca a interpretat rolul unui extraterestru si al unui om, dar omul il si tortureaza psihic pe extraterestru. Asta e ceva ce nu gasesti in filmele lui Woody Allen.