Top 10 accesorii necesare în cabinetele stomatologice

Cabinet stomatologic Cabinet stomatologic

Pentru a putea funcționa corect din punct de vedere al legislației în vigoare, un cabinet stomatologic are nevoie, pe lângă actele obligatorii, și de o gamă întreagă de instrumente și accesorii medicale.

Pe lângă măști faciale, care au devenit obligatorii și în spațiile non-medicale pe toată durata pandemiei, un cabinet sau o clinică stomatologică are nevoie, așadar, și de o gamă variată de accesorii care să le permită medicilor să își poată folosi din plin expertiza pentru a le putea oferi pacienților cele mai bune tratamente dentare.

Accesorii cabinete stomatologice: ce nu trebuie să lipsească?

O gamă de echipamente stomatologice de ultimă generație, aparatură performantă, instrumente și accesorii de calitate: așa cum aminteam mai sus, toate acestea sunt vitale pentru activitatea oricărui cabinet stomatologic. Prin urmare, fie că ai ajuns aici pentru că vrei să afli care sunt accesoriile de care are nevoie un cabinet stomatologic, fie că ai deja un cabinet și îți dorești pur și simplu să fii rămâi informat, mai jos îți prezentăm un top 10 al celor mai importante accesorii care nu trebuie să lipsească din niciun unit stomatologic.

Măști faciale

Așa cum aminteam mai sus, măștile faciale nu trebuie să lipsească din niciun cabinet stomatologic. Mai mult, este foarte important ca acestea să fie achiziționate de la distribuitori care comercializează măști realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță.

>Camere foto pentru fotografie dentară

Poți alege, de exemplu, camere foto pentru fotografie dentară precum cele disponibile pe Dentex.ro. Pe lângă faptul că au mai multe moduri de fotografie presetate, acestea sunt însoțite de aplicații diverse și, în plus, permit vizualizarea și derularea imaginilor fără efort. De asemenea, sunt prevăzute cu o funcție foarte utilă de înregistrare a identității pacienților.

Spectrofotometru digital

Dacă vorbim despre echipamente indispensabile pentru cabinete stomatologice, atunci trebuie să punem pe listă și un spectrometru digital. VITA Easyshade, de exemplu, disponibil pe Dentex.ro, ar putea fi alegerea ideală: este dotat cu un concept de operare user-friendly, ecran tactil OLED comod și intuitiv, precum și cu un software inovator, de ultimă generație.

Unitate de mixare automată

În cazul unităților de mixare este ideal să îți îndrepți atenția către modele care să aibă o viteză confortabilă atât pentru medicii novici, cât și pentru laboratoarele dentare, care produc un număr mare sau foarte mare de amprente în fiecare zi. Un model foarte potrivit ar putea fi Pentamix Lite, pe care îl găsești pe site-urile de profil.

Dispenser automat de botoși

Rolul unui dispenser de botoși este de a elibera automat, tăia și comprima pelicula PVC care acoperă rapid partea de jos a pantofilor. Cu ajutorul acestor dispozitive, cabinetele stomatologice se asigură că podelele sunt păstrate curate, riscul de infecție încrucișată fiind, astfel, evitat.

Sistem separație

Un sistem de separație nu trebuie să lipsească de pe lista de accesorii pentru cabinete stomatologice. De asemenea, este foarte important să te asiguri că achiziționezi un model performant, cu garanție și comercializat de un distribuitor local cu reputație impecabilă.

Separatoare amalgam

Aceste separatoare sunt destinate utilizării pe toate uniturile dentare și au o eficiență de separare a amalgamului de aproximativ 96,6%. În plus, poți opta pentru modele foarte prietenoase cu bugetul disponibil și care permit ca fiecare separator să poată fi îndepărtat, iar filtrele schimbate și reintroduse în uz.

Amalgamator

Dacă vorbim de accesorii pentru cabinete stomatologice nu putem să nu trecem pe listă și amalgamatoarele. Pe Dentex.ro, de exemplu, găsești modele pentru mixarea amalgamului de argint în capsule, cu un nivel de zgomot redus și cu un consum mic de energie.

Role din material plastic pentru dispenser

La prima vedere ar putea părea neînsemnate, însă rolele din material plastic pentru dispenserul de botoși nu trebuie uitate din lista accesoriilor și echipamentelor pentru cabinete stomatologice.

Mănuși sterile

Ca și măștile faciale, mănușile sunt obligatorii pentru orice cabinet stomatologic cu o reputație clădită pe valori precum profesionalism, respect și grijă atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.

În concluzie, acestea sunt doar câteva dintre accesoriile pentru cabinete stomatologice care nu ar trebui să lipsească din niciun unit. Dacă îți dorești să consulți o gamă variată de accesorii și echipamente performante, îți recomandăm Dentex.ro, unde vei găsi toate aceste accesorii la cel mai bun raport calitate-preț.