Tips&trick: descopera cand are nevoie animalul tau de companie de tratament medicamentos

  • Vineri, 14 Mai 2021
  • Diverse
  • Publicat de
Tips&trick: descopera cand are nevoie animalul tau de companie de tratament medicamentos Tips&trick: descopera cand are nevoie animalul tau de companie de tratament medicamentos

Ai acasa un catel drept prieten de companie, insa in ultimele zile nu a mai fost la fel de jucaus ca de obicei? Urmareste indeaproape starea pe care o are si mergi cu el la doctor, daca nu isi revine.

Doar astfel vei putea descoperi care este cel mai potrivit medicament veterinar: www.veteco.com - pentru cainele tau, iar apoi vei sti cum sa-l monitorizezi!

Cere sfatul doctorului de specialitate inainte de a cumpara un medicament veterinar

In cazul in care alegi sa cumperi din proprie initiativa medicamente pentru prietenul tau necuvantator, fara sa fi cerut sfatul doctorului inainte, risti sa ii agravezi starea de sanatate a cainelui. De aceea, este recomandat ca imediat ce observi simptome sau gesture neobisnuite la animalul tau sa mergi cu el la doctor. Daca este nevoie, poti cauta un cabinet de urgente.

Care sunt simptomele la care trebuie sa fii atent?

De cele mai multe ori, detaliile care trebuie sa iti dea de gandit sunt urmatoarele:

catelul tau nu mai are energie asa cum avea inainte;

vomita;

nu mai are apetit;

nu mai bea apa;

sta suparat intr-un colt;

nu raspunde cand il chemi.

Cat timp trebuie sa ii aplici tratament medicamentos?

Raspunsul poate varia in functie de starea de sanatate a catelului, dar si de recomandarile doctorului veterinar. In general, este bine ca dupa cateva zile de la inceperea tratamentului sa te intorci la cabinet pentru un nou consult: astfel vei afla daca medicamentele isi fac efectul sau daca trebuie schimbate.

Cum sa-i dai cainelui medicamentele?

In ceea ce priveste modul de administrare a medicamentelor pentru catei, ai 2 variante la dispozitie. Prima presupune sa ii bagi prietenului tau pastila in gura, cat mai adanc si sa te asiguri ca a inghitit-o, iar cea de-a doua varianta este sa ii combini pastila cu hrana umeda. Ambele variante sunt eficiente, insa trebuie sa fii foarte atent.

Hidratarea conteaza foarte mult!

Chiar daca procesul de recuperare a cainelui dureaza mai mult decat te-ai fi asteptat, ai grija sa te asiguri ca prietenul tau se hidrateaza. Schimba-i apa in mod frecvent si stai cu el cat mai mult, in timp ce il imbii sa bea apa. Aceasta este o modalitate prin care organismul animalului se purifica repede si elimina toxinele care s-ar putea sa-l fi afectat.

Vaccinul veterinar, esential pentru puiii de caine

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii faptul ca atunci cand ai un pui de catel, trebuie sa mergi cu el la o clinica de specialitate, acolo unde sa i se faca vaccinurile necesare. Printre cele mai importante tipuri de vaccinuri pe care sa le iei in considerare se numara cele pentru:

jigodie – este o boala care se manifesta in foarte multe moduri, acesta fiind motivul pentru care este dificil de diagnosticat. De regula, cainele se confrunta cu febra, probleme respiratoria, probleme oculare sau probleme digestive;

hepatita canina – cele mai populare simptome care iti indica faptul ca prietenul tau necuvantator sufera de hepatita canina se numara varsaturile, icterul, diareea, depresia sau reducerea numarului de globule albe;

parvoviroza canina – este extrem de contagioasa, iar vaccinul impotriva parvovirozei iti protejeaza animalul foarte bine.

Indiferent daca mergi cu cainele la medic pentru un vaccin veterinar sau pentru tratarea unei boli cu care animalul se confrunta, trebuie sa fii foarte atent la indicatiile specialistului. Respecta orarul conform caruia trebuie sa-i administrezi cainelui pastilele, iar astfel, sansele ca el sa se recupereze cat mai curand sporesc! Daca ai nevoie de mai multe informatii, acceseaza Veteco.com, iar online poti descoperi produse extrem de eficiente, pe care le poti comanda usor.

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: +40 264 597 008