Timp liber | Parterul Galeriei Senso, transformat într-un veritabil „black box”

Black Box Galeria Senso Black Box Galeria Senso

Dacă vrei să evadezi din monotonia și griul peisajului urban și să regăsești culoarea chiar în inima orașului, îți propunem să treci pragul Galeriei Senso, care găzduiește până la finalul acestei luni un veritabil concept „black box”.

Instalații de grafică semnate de Ana Ștefania Andronic (BUZU), alături de lucrări recente ale duo-ului artistic Fluo Webs – alcătuit din Ioana Crăciun și Florin Stoian – sunt deja expuse la parterul galeriei de artă din Calea Victoriei 12C.

Totodată, pe fațada galeriei și pe pereții exteriori sunt expuse în această perioadă și o serie de printuri digitale, o parte semnate de Ana Andronic, iar restul purtând semnătura lui Cătălin Gospodin.

Atât lucrările de grafică realizate în acrilic UV pe pânză de Ana Andronic, cât și lucrările de string art fluorescent concepute de Fluo Webs au nevoie, pentru o explorare optimă, de un cadru obscur, în care să pătrundă  cât mai puțină lumină, astfel încât culorile folosite să releve plenar.

Ce trebuie să mai știi înainte să ajungi la Senso? Poate doar că - fără a fi reunite în cadrul unei expoziții per se - lucrările propun un autentic experiment vizual și deschid calea către noi proiecte a căror modalitate de expunere corespunde conceptului.

Selecția constituie, totodată, o nouă ocazie de a vedea lucrări din expoziția personală Ana Andronic „Ipostaze tulurătoare” – proiect care a și redeschis programul expozițional de anul acesta al galeriei Senso, fiind însoțit și de un catalog în care se regăsește un text critic semnat de regretata Doina Păuleanu, critic de artă și director al Muzeului de Artă Constanța – precum și lucrări din expoziția „Portalul de energie” a duo-ului Fluo Webs, curator Ana Sultana Cipariu.

Galeria Senso te așteaptă pe Calea Victoriei 12C, colț cu Lipscani și trebuie să știi că încă de la înființare Senso și-a propus să fie un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane.

Conceptul Senso a luat naștere ca o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și de farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Senso - în interiorul galeriei sunt prezentate lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană.

Programul de vizitare al galeriei este de marţi până duminică, între orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

Aducem arta mai aproape de tine! este deviza Galeriei Senso, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor, prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată. Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât ne vor permite vremurile actuale.” – Galeria de Artă Senso, București

Important de știut: site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur click. Așadar, dacă îți face cu ochiul o lucrare și îți dorești să o duci acasă, poți face acest lucru foarte ușor.