Testele pentru coronavirus o preventie necesara

"Majoritatea persoanelor care se infectează nu vor ști nici măcar că le au", a declarat guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, la o informare de presă miercuri. 

Dar până miercuri, CDC a testat doar persoanele care au avut o expunere recentă la un pacient confirmat, au călătorit într-o țară cu focar sau au necesitat spitalizare. Acest lucru a îngreunat testarea sau diagnosticarea multor pacienți cu cazuri ușoare pentru medici și oficiali de sănătate, ceea ce explică probabil rata mare de deces din SUA.

Coreea de Sud a înregistrat un vârf în cazurile de coronavirus după ce o femeie în vârstă de 61 de ani a transmis virusul altor membri ai unui grup religios, cea mai controversată Biserică Shincheonji din Isus. La 23 februarie, președintele sud-coreean Moon Jae-in a avertizat că țara se confruntă cu „un moment de cotitură grav” în eforturile sale de a conține focarul. 

De atunci, a implementat teste pe scară largă. 

În SUA, CDC a ales să dezvolte propriul test , unul care ar putea identifica mai mulți viruși, a raportat ProPublica. Însă testele s-au dovedit a fi defecte: o problemă cu un ingredient a făcut ca mai mult de jumătate din laboratoarele de stat să primească rezultate neconcludente. Ca răspuns, CDC a spus că va înlocui ingredientul și va produce noi teste. 

„Ceea ce s-a întâmplat în SUA este CDC creat și trimis un test către toate cele 50 de state și apoi a spus:„ Așteptați, țineți, nu folosiți ”, Matthew McCarthy, un spitalist la Weill Cornell Medicine din New York , a declarat pentru CNBC săptămâna trecută .

Până la sfârșitul lunii februarie, doar trei dintre cele peste 100 de laboratoare de sănătate publică au verificat testul CDC pentru utilizare. Între timp, laboratoarele au trebuit să trimită mostre CDC din Atlanta pentru a confirma un caz. Aceasta provoacă o întârziere de până la 48 de ore între testare și confirmare.

"La început, CDC a fost singurul loc în care testele puteau fi efectuate", a declarat pentru Business Insider Richard Martinello, profesor asociat de boli infecțioase la Yale School of Medicine. "Pentru o țară de dimensiunea noastră, când aveți un singur site care face acest lucru, aceasta limitează resursele disponibile pentru testare."

McCarthy a declarat pentru CNBC că trebuie să apeleze la Departamentul de Sănătate și să „pledeze să testeze oamenii” la spitalul său din New York.

SUA au raportat până în prezent aproximativ 220 de cazuri de virus, deși CDC a confirmat doar 148. Cazurile confirmate includ 46 de pasageri care au fost carantinați pe vasul de croazieră Diamond Princess din Japonia și trei evacuați repatriați din Wuhan, China. Dar cercetătorii de la Studiul de gripă Seattle au  estimat că numărul de infecții numai în statul Washington poate a ajuns deja la 570.

Numărul oficial al deceselor americane este 12. 

Sâmbătă, Food and Drug Administration (FDA) a început să permită laboratoarelor universitare din spital să se dezvolte și să își utilizeze propriile teste de coronavirus. Departamentul de sănătate din New York este acum partener cu spitalele locale pentru a extinde capacitatea de testare a virusului, a declarat marți guvernul Andrew Cuomo. Obiectivul este de a efectua 1.000 de teste pe zi, a adăugat el, dar capacitatea actuală este încă limitată.