Tendințele actuale ale inteligenței artificiale

Una dintre cele mai rapide și mai imprevizibile industrii din această eră bazată pe tehnologie este inteligența artificială. Gândește-te la toate lucrurile de neconceput de acum câțiva ani; acum, odată cu avântul inteligenței artificiale, acele idei uluitoare și greu de crezut tocmai au devenit posibile. Iată câteva dintre tendințele cu care trebuie să vă familiarizați în lumea inteligenței artificiale.

Optimizarea învățării automate

O echipă de experți de la Microsoft India a inovat modele puternice bazate pe arbore, care pot rula Machine Learning cu dispozitive de doar 2KB RAM.

GBDT-ul sau Arborele de decizie cu grad sporit funcționează destul de bine. Dar, de obicei, încetinește sau suferă probleme de memorie atunci când spațiul de ieșire devine rar și dimensional ridicat. Echipa de cercetare de la Microsoft India a creat un algoritm GDBT-Sparse pentru a gestiona datele rare de dimensiuni mari.

Invatare profunda

Aceasta este o firmă de inteligență artificială care dezvoltă algoritmi cunoscuți sub numele de rețele neuronale artificiale care simulează structura și funcția creierului uman. În 2020, o mulțime de domenii ale tehnicilor de inteligență artificială, cum ar fi generarea automată de text, vehiculele autonome, viziunea computerizată și altele asemenea, sunt domeniile în care învățarea profundă este la cel mai înalt nivel.

Recunoastere faciala

Un alt formular de aplicare a inteligenței artificiale care este în creștere în acești ani este recunoașterea facială. Acest lucru ajută la recunoașterea unui individ cu modelele de trăsături faciale sau imagini digitale. Anul acesta, tehnologia de recunoaștere facială va deveni mai fiabilă și mai precisă. Prin aceasta, recunoașterea facială trebuie utilizată pentru identificarea biometrică. Acestea sunt trei dintre tendințele actuale în domeniul inteligenței artificiale la care trebuie să fii atent. Abia așteptăm să vedem cum se va dezvolta IA în anii următori.