Consolidarea tehnologiei 5G pentru afaceri

  • Joi, 30 Iulie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
Consolidarea tehnologiei 5G pentru afaceri Consolidarea tehnologiei 5G pentru afaceri

Dezvoltarea 5G a intrat intr-o noua faza: cu peste 80 de retele comerciale 5G disponibile la nivel mondial, un subiect de mare interes pentru industrie este acum sa incercati sa stimulati tehnologia 5G pentru a aduce mai multa valoare, a declarat Bob Cai, director de marketing al Huawei Carrier BG, in discursul sau de deschidere pentru summit-ul online al lumii mai bune despre tehnologia 5G.

Consideram ca in viitorul apropiat 5G va ajuta populatia la a avea mai rapid acces la informatie, urmand sa fie dezvoltate sisteme de sanatate performante, roboti care sa ne imbunatateasca nivelul de trai si multe altele. Calculator salariu 2020 este de exemplu o aplicatia utila care poate fi accesata de oriunde.

Organizata de Huawei la 24 iunie 2020, cea de-a doua sesiune a summitului privind tehnologia 5G a invitat analistii si reprezentantii operatorilor si partenerilor din industrie sa-si impartaseasca gandurile cu privire la aplicatiile inovatoare 5G pentru imbunatatirea eficientei si securitatii industriei si sa adauge valoare unor industrii la fel de variate ca agricultura, sanatatea si otelul, deblocand intregul potential 5G si consolidand astfel tehnologia de afaceri 5G.

"In acest moment, 5G pentru afaceri este doar un concept de marca si exista multe alte lucruri de facut. Pentru a construi un ciclu de afaceri pozitiv, ar trebui sa lucram pe patru aspecte: tehnologie, ecosistem, standarde si un model de afaceri", a adaugat Oficial Huawei.

In ceea ce priveste disponibilitatea tehnologiei, Bob Cai a remarcat importanta continuarii inovarii tehnologiei 5G si a produselor conexe pentru a aborda punctele slabe din industrie. Solutia 5G Super Uplink, de exemplu, abordeaza diferitele nevoi ale industriei pentru conexiuni optime si disponibile.

Referindu-se la un ecosistem matur, el a mentionat modulele industriale 5G care au fost comercializate pe scara larga si dispozitive precum camere 5G, 5G industriale CPE si routere industriale 5G care au fost puse la dispozitie pe piata. In viitor, vor fi necesare mai multe dispozitive 5G pentru diferite industrii pentru a asigura prosperitatea ecosistemului 5G si pentru a reduce costurile pentru industriile care adopta tehnologia 5G.

Cand vine vorba de servicii de afaceri 5G, o dezvoltare de la zero necesita inovatie, dar cresterea dincolo de primul pas necesita standarde unificate in intreaga industrie. Astfel, industriile sunt incurajate sa ia masuri pentru a stabili standardele 5G pentru a permite aplicabilitatea tehnologiilor 5G la industrii.

Printre alti invitati ai summitului s-au numarat Xu Mengqiang, directorul general al China Mobile Group Zhejiang Co., Ltd., sucursala Ningbo, Zhao Jie, directorul Laboratorului National de Inginerie pentru Sisteme Medicale si Aplicatii Internet, Dr. Thomas Anken, sef de productie digitala la Ministerul Federal al Afacerilor Economice, Educatiei si Cercetarii din Elvetia, Guo Lihong, director adjunct al echipamentelor de inginerie la Hunan Valin Xiangtan Iron and Steel Co., Ltd., si Dimitris Mavrakis, director de cercetare la ABI Research.

Dupa ce a alimentat prima conexiune 5G din Europa in 2017, tehnologia inovatoare a Huawei a ajutat recent Deutsche Telekom sa-si extinda reteaua de telecomunicatii mobile 5G in Germania. Principalul furnizor global de tehnologie informationala si comunicatii continua sa sprijine Telekom prin modernizarea antenelor de la 4G la 5G in toata tara, intr-un ritm rapid. De asemenea, Huawei a semnat un nou contract cu Telekom pentru a alimenta actualizarea ulterioara a retelei, ca unul dintre cei doi unici furnizori pentru extindere.