Techcelerator si Google lanseaza acceleratorul AI

  • Joi, 17 Septembrie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
Google AI Google AI

In timp ce unele firme din Romania abia platesc angajatilor un salariu net minim pe economie, la polul opus, in domeniul IT sunt lansate tot felul de programe care au scopul de a dezvolta si accelera domenii precum inteligenta artificiala, robotica, etc.

Techcelerator si Google for Startups vor lansa programul de accelerare „Advancing AI” pentru startup-urile romanesti care doresc sa construiasca produse AI si sa isi extinda afacerile.

Programul isi propune sa stimuleze ecosistemul AI romanesc prin sprijinirea antreprenorilor AI cu acces la resursele dedicate AI furnizate de Google.

Aplicatiile sunt deschise pana la 15 octombrie 2020. Toti solicitantii vor fi invitati la o sesiune online in cadrul careia expertii Google AI vor vorbi despre industrie, oportunitati si povesti de succes. Dupa aceasta intalnire, juriul va selecta pana la cinci echipe.

Echipele selectate care vor intra in program vor trebui sa indeplineasca cumulativ urmatoarele criterii: sa aiba o echipa tehnica puternica, cu un prototip sau un produs minim viabil (MVP) care sa utilizeze tehnologii precum AI, ML, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics .

Startup-urile ar trebui sa urmareasca sa aiba un produs fezabil, o solutie scalabila la nivel international si un angajament puternic de validare si extindere rapida pe piata vizata.

Cu acces la cele mai bune tehnologii Google - expertii, reteaua si tehnologiile sale avansate - startup-urile vor beneficia de 2 luni de sesiuni de mentorat axate pe trei module esentiale pentru dezvoltarea afacerii lor: „AI Design Thinking, o abordare centrata pe om pentru construirea AI produse "," Managementul si marketingul produselor AI "si" Disponibilitatea pentru investitori ".

Programul se va incheia in decembrie, cu evenimentul Demo de absolvire AI

Pentru acest program specific, Techcelerator mentine acelasi nivel de investitii potentiale ca si in cazul programului Fintech lansat in paralel: pana la 200.000 EUR de la GapMinder VC si acces la oferte de co-investitii de pe platforma de finantare colectiva SeedBlink, comunitati business angel, precum Tech Angels si alti investitori internationali.

Ba mai mult! Cateva dintre programe sunt garantate direct de catre stat. Dupa consultarea a sute de antreprenori si zeci de organizatii profesionale si antreprenoriale, Asociatia Europeana a Tinerilor Antreprenori a indemnat Guvernul Romaniei sa lanseze rapid o alta editie a programului Start-Up Nation, in temeiul caruia statul acorda subventii start-up-urilor lansate de tineri antreprenori.

La inceputul acestui an, Guvernul a planificat cea de-a treia editie a programului Start-Up Nation, cu un buget de 1 miliard de lei (200 milioane de euro). Totusi, nu a alocat niciodata bani pentru aceasta si, in cele din urma, i-a inlocuit cu programul Start-Tech Nation 2020, din nou fara fonduri alocate, in cadrul revizuirii bugetului la jumatatea lunii august.