Te straduiesti sa-ti dai seama de urmatoare mutare in cariera?

Știm că planificarea următoarei mișcări de carieră este ultimul lucru pe care îl aveți acum în minte. Odată cu închiderea companiilor și concedierea a milioane de oameni, tot ce vă puteți gândi este să țineți strâns sursa de venit. Da, vremurile sunt într-adevăr incerte în aceste zile. Dar, ce intenționați să faceți? Ascunderea sub pătură până când monstrul dispare ar fi putut fi o tactică utilă când erai copil. Dar, din păcate, ca adult, nu ai de ales decât să te confrunți cu realitățile lumii.

Experții susțin că nu ar trebui să așteptați ca lucrurile să devină din nou „normale”. În ciuda pandemiei care face ravagii, s-a oprit lumea? Nu, nu a făcut-o. Viața continuă, în bine sau în rău. În momente ca acestea, experții susțin, de asemenea, că ar trebui să vă canalizați partea curioasă. Ce vă va face să vă fie frică? Nimic. Dar, curiozitate? Ei bine, s-ar putea să-ți obții următorul loc de muncă. Deci, rostește puțin „ce se întâmplă dacă ...” și trimite-ți CV-ul astăzi.

Utilizați aceste informații de specialitate pentru a vă ajuta să vă navigați în viața profesională în aceste perioade incerte.

1. PĂSTREAZĂ-ȚI PROGRESUL ÎN CARIERĂ

Înainte de a vă îndrepta spre piața muncii, asigurați-vă că știți ce doriți. Închideți zgomotul nayivilor. Aflați ce doriți, scrieți rezultatul pe care îl căutați și fixați-l pe perete. Sigur, piața locurilor de muncă ar putea fi puțin densă acum, dar asta nu înseamnă că nu există posibilități. Pentru a realiza orice, trebuie să fii îndrăzneț, direct și să-ți concentrezi întreaga energie asupra ei.

2. GÂNDIREA EXCESIVĂ NU VA AJUTA

Când lucrurile sunt incerte, creierul tău tinde să inventeze scuze pentru a nu merge după ceea ce îți dorești. Creierul nostru este obișnuit să facă calcule. Deci, în situații incerte, s-ar putea să vă determinați să supraevaluați factorul de risc atașat oricărei decizii. Când astfel de gânduri apar atunci când sunteți pe punctul de a face un pas mare, încercați să vă abateți mintea către cel mai bun rezultat posibil al unui pas mare.

3. DEȚINEȚI MARCA ȘI STRĂLUCIREA DVS.

Nu poți convinge cu adevărat pe nimeni să te angajeze până nu știi unde se află punctele tale forte și punctele slabe. Deși ar putea fi înfricoșător să obțineți feedback de la șefii dvs., gândiți-vă la tot binele pe care îl va face pe termen lung. După ce cunoașteți numeroasele moduri în care vă faceți compania actuală să exceleze, gândiți-vă la modalitățile prin care puteți promite asta viitorului dvs. angajator.

Acest lucru ar putea suna narcisist pentru unii oameni, dar trebuie să vă asigurați că realizările dvs. strălucesc. Fă-ți șefii și colegii să-ți recunoască strălucirea. Odată ce ai încredere în tine, vei putea să te vinzi mai bine viitorului tău angajator.