Tarot online - tot ce trebuie sa stii

Tarot online - tot ce trebuie sa stii Tarot online - tot ce trebuie sa stii

Intrebati 10 persoane despre cartile de tarot, iar noua dintre ele vor spune probabil ca prezic viitorul. Este aproape corect, dar tarotul nu va spune ce se va intampla - spune ce s-ar putea intampla si, mai important, cum ar trebui sa va prezentati. Iata ce trebuie sa stiti despre gasirea pachetului de tarot potrivit, tragerea cartilor si descifrarea mesajelor lor utile.

Istoria cartilor de tarot si semnificatia fiecareia

La sfarsitul secolului al XVI-lea si la inceputul secolului al XVII-lea, tarotul era un joc simplu de salon. Cu toate acestea, in urmatorii inca 100 de ani, a devenit un instrument popular pentru divinare. Astazi, atat tarotul, cat si cartile oracol, care au mai putine reguli si o gama mai larga de continut, sunt inca intr-o rotatie grea intre misticii moderni (sau oricine cauta o privire aruncata spre viitor). Cautatorul de suflet iluminat are in zilele noastre alegerea sa de carti, cu pachete traditionale precum Rider-Waite, publicat prima data in 1909 si orice numar de pachete cool si creative care atrag individul. Trucul pentru a gasi pachetul potrivit? Este simplu - opteaza pentru unul care iti vorbeste cu adevarat.

Pachetul standard de tarot are 78 de carti si fiecare are propriile imagini si simbolism. Cartile sunt impartite in doua categorii: 22 de carti Arcana majore si 56 de carti minore Arcana. 

Arcana majora

Major Arcana, cunoscuta si sub numele de carti Trump, include 21 de carti numerotate si o singura carte nenumerotata cunoscuta sub numele de Nebun. Acest personaj joaca un rol esential in Arcana Majora; se deplaseaza prin fiecare carte, invatand lectii de-a lungul drumului in ceea ce este cunoscut sub numele de Calatoria nebunilor. Un card Arcana Major este adesea complex si semnificativ, iar aspectul sau va influenta intreaga lectura. Adesea este prompt sa reflectati la lectiile mai ample ale vietii voastre si la temele generale.

Arcana minora

Cele 56 de carti se refera la provocarile zilnice mai specifice ale vietii de zi cu zi si la situatia noastra actuala. Ele reprezinta gandurile, sentimentele, experientele si credintele noastre. Aceste carti sunt asociate cu un tip de energie temporara care iti afecteaza viata in acest moment si ar putea fi usor influentate intr-un fel sau altul. Cartile Minor Arcana sunt alcatuite din patru costume de tarot care se concentreaza pe diferite parti ale vietii noastre:

 • Baghete: Aceste carti inflacarate reprezinta pasiune, energie, creativitate si sexualitate.
 • Cupe: acesta este costumul iubirii si reprezinta emotii, sentimente si intuitie.
 • Sabii: Sabiile sunt conduse intelectual, reprezentand gandurile, cuvintele si actiunea noastra.
 • Pentacle: Acest costum recunoaste lumea materiala, oferind indrumari asupra finantelor noastre, a cailor carierei si a bunurilor materiale.

In fiecare costum se afla cartile de judecata - Regele, Regina, Cavalerul si Page- si pot fi interpretate in orice fel. Acestea pot reprezenta oameni, personalitati, situatii sau chiar energia de care aveti nevoie in momentul lecturii.

Cum sa amestecati pachetul de Tarot si ce sa intrebati pachetul 

Intelegerea sensului general al fiecarei carti este doar inceputul. Adevarata putere vine in folosirea cartilor pentru a atinge propria intuitie si intelepciune, astfel incat sa puteti incepe sa faceti pasi pozitivi intr-un viitor mai luminos. In general, o carte de tarot urmeaza un format simplu. In primul rand, trebuie sa puneti o intrebare pachetului de carti. Ar trebui sa fie clara si deschisa. De exemplu, evitati sa puneti intrebari care incep cu ,,Voi ...", deoarece risca sa va blocati intr-un rol pasiv in propriul viitor. Ideea este sa folositi citirea cartilor pentru a ilumina o cale inainte, asa ca puneti intrebari mai largi. Iata cateva cadre care trebuie luate in considerare daca sunteti nou in tarot:

 • "Ce trebuie sa stiu despre ...?"
 • "Cum pot intelege ...?"
 • "De ce ma simt nelinistit de ...?"
 • "Unde este ocazia ascunsa in ...?"
 • "Pe ce ar trebui sa ma concentrez in relatia mea cu ...?"
 • "Cum pot trece mai departe ...?"

Dupa ce aveti intrebarea in minte, este timpul sa amestecati - si exista mai multe modalitati de a face acest lucru. Amestecul overhand implica tinerea pachetului de carti intr-o mana si folosirea celeilalte pentru a muta cartile dintr-o parte a pachetului in cealalta. De asemenea, puteti ,,taia" pachetul impartind-ul in mai multe gramezi si apoi combinandu-le din nou intr-una. Sau puteti incerca sa raspanditi cartile cu fata in jos pe masa si sa le mulati intr-o gramada mare si dezordonata, inainte de a le atinge din nou. Nu exista nici un mod corect sau gresit de a amesteca. Incercati toate aceste tehnici si vedeti ce se simte bine. 

Cum sa interpretezi cartile pe care le tragi

  Taierea pachetului cu mana stanga si tragerea cartii deasupra este o abordare simpla, fara sens. De asemenea, puteti incerca sa tineti pachetul in mana stanga si sa o inclinati usor, astfel incat o parte din pachet sa dezvaluie un gol din care puteti lua cartea de sus. De asemenea, puteti evoca cartile afara ca pokerul si puteti alege cartea care va atrage ochiul sau se simte bine in mana dvs.

   Aveti libertatea de a trage o singura carte pentru o lectura simpla sau mai multe carti pentru ceea ce se cunoaste ca un spread. In loc sa raspunda la o intrebare, spread-urile de tarot pot vorbi mai pe larg despre situatia sau calea vietii tale. Cu cat folositi mai multe carti intr-un spread, cu atat lectura este mai aprofundata, dar un spread mare poate fi coplesitor pentru incepatori. Vezi aici sursa informatie