Surse sanatoase de proteine ​​si de ce ar trebui sa le consumi

Ca student universitar, este important să obții toți nutrienții de care ai nevoie pentru ca mintea și corpul tău să funcționeze corect. Un nutrient cheie despre care s-a vorbit din ce în ce mai mult în ultimii ani este, desigur, proteinele. Proteina este un nutrient de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a crește și a repara celulele. Se găsește într-o gamă largă de alimente și este important să mănânci suficient în fiecare zi. Desigur, cantitatea de care are nevoie fiecare persoană diferă în funcție de greutate, sex, vârstă și stare generală de sănătate. Obținerea suficientă de proteine ​​se poate face cu o mare varietate de alimente. Nu vă faceți griji dacă aveți anumite restricții alimentare – proteinele sunt atât din surse vegetale, cât și din surse animale, așa că dacă nu puteți mânca una, aveți cealaltă. Pentru toți cei vegetarieni și vegani, asigurați-vă că mâncați o mare varietate de alimente pentru a obține proteinele de care aveți nevoie. De exemplu, o masă care conține cereale și leguminoase, precum fasolea pe pâine prăjită, oferă toți aminoacizii esențiali care se găsesc într-un fel de mâncare cu carne. Deci, ce alimente conțin multe proteine?

ouă

Ouăle întregi, în ciuda reputației lor proaste, sunt de fapt unul dintre cele mai sănătoase și mai hrănitoare alimente din jur. O sursă excelentă de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, antioxidanți și nutrienți pentru creier, sunt bogate în proteine. De fapt, albușurile sunt aproape în întregime proteine ​​pure. Un ou mare are aproximativ 6 grame de proteine ​​și 78 de calorii.

Migdale

Popularele nuci de copac sunt preferatele fanilor dintr-un motiv. Este bogat în nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamina E, mangan și magneziu. După cum ați ghicit, această nucă are și o mulțime de proteine. O uncie de migdale conține aproximativ 6 grame de proteine ​​și are 164 de calorii.

Piept de pui

Unul dintre cele mai populare alimente bogate in proteine, pieptul de pui, atunci cand este consumat fara piele, este aproape in totalitate proteine. De asemenea, este foarte ușor de gătit și este foarte versatil, ceea ce îl face o alegere bună atunci când căutați varietate. Un piept de pui prăjit fără piele are 53 de grame de proteine ​​și are doar 284 de calorii.

Ovăz

Ovăzul este printre cele mai sănătoase cereale din jur. Au fibre sănătoase, magneziu, mangan, tiamină (vitamina B1) și mulți alți nutrienți. O cană de ovăz conține 11 grame de proteine ​​și are 307 calorii.

Brânză de vacă

Brânza de vaci are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, dar are multe de oferit. Este bogat în calciu, fosfor, seleniu, vitamina B12, riboflavină (vitamina B2) și alți nutrienți cheie de care avem nevoie cu toții. O cană de brânză de vaci conține 28 de grame de proteine ​​și are doar 168 de calorii.

Brocoli

Probabil că nu te așteptai să vezi această legumă pe listă, dar iată-ne. Broccoli are o mulțime de vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina K, fibre și potasiu. Oferă nutrienți care pot ajuta chiar la protejarea organismului împotriva cancerului. Și, în comparație cu majoritatea legumelor, este bogat în proteine. O cană de broccoli are 3 grame de proteine ​​și are doar 31 de calorii.

Quinoa

Acest pseudo-cereale este considerat a fi un superaliment - și din motive întemeiate. Are o mulțime de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Doar o ceașcă de quinoa gătită are 8 grame de proteine ​​și are 222 de calorii.