Supraveghere video

Sisteme de securitate Sisteme de securitate
Ce ar trebui sa sti inainte sa alegi un sistem de supraveghere video.   

Instalarea unui sistem de supraveghere video a devenit o practica din ce in ce mai comuna si chiar indispensabila in randul celor ce detin spatii comerciale dar si pentru spatii rezidentiale. Datorita progreselor tehnologice din ultimii ani, sistemele de supraveghere video au devenit mai compacte, mai inteligente, mai usor de folosit si nu in ultimul rand, mai accesibile din punct de vedere al pretului. Daca acum 10 ani un kit de supraveghere video parea un lux ce si-l permiteau mai cu seama cei ce il foloseau pentru monitorizarea spatiilor comerciale, cladirilor de birouri, supermarketurilor, spatiilor publice, institutiilor, s.a.m.d. Astazi, montarea unui sistem de supraveghere video reprezinta o practica accesibila, la indemana oricui isi doreste un plus de siguranta si liniste.

Este binecunoscut faptul ca sistemele de supraveghere descurajeaza infractorii si permit eventuala indetificare a acestora, astfel reducand riscul ca spatiul dumneavoastra sa fie atacat in vreun fel, asigurand masurile necesare de securitate pentru o dezvoltare armonioasa si sigura a afacerii dumneavoastra sau a spatiului de care dispuneti. Este recomandata instalarea camerelor video in puncte strategice in care acestea pot surprinde eventualele nereguli. Acestea trebuie sa fie vizibile dar totodata greu atins. Pentru instalarea unui sistem complet de supravegherea video este recomandat sa se faca o expertiza a spatiului in care acesta urmeaza sa fie amplasat. Aceasta va analiza zonele de interes, punctele slabe si locurile in care camerele video vor putea surprinde imagini in conditii optime.

Pentru a putea alege un kit de supraveghere ideal pentru spatiul dumneavoastra, e important sa cunoasteti componentele de baza care alcatuiesc sistemul de supraveghere video, utilitatea acestora si preturile unui sistem de securitate. Sistemele cele mai des folosite si cele mai practice sunt cele de tipul digital-analog, acestea au durata de viata cea mai lunga, sunt cele mai practice si totodata cele mai accesibile. Componenta de baza a oricarui sistem de supraveghere video este reprezentata de DVR sau Digital Video Recorder. Acesta va conecta intreaga camerele si intreaga retea de supraveghere. In functie de cate camere aveti nevoie se va alege modelul de DVR potrivit pentru sistemul dumneavoastra de supraveghere.

A doua componenta este reprezentata de HDD (Hard Disk Drive). Acesta se va introduce in DVR si va stoca imaginile surprinse de camere. Este recomandat sa se achizitioneze un HDD rezistent cu spatiu relativ mare de stocare. Achizitionarea acestuia e accesibila, fiind o componenta comuna si usor de gasit in aproape orice magazin de electronice/IT.

Camerele Video, bineinteles componenta esentiala a fiecarui sistem de supraveghere. Acestea fie ele de interior sau exterior se impart in mai multe categorii. Putem gasi camere termice, camere cu infrarosu, cu imagine panoramica, cu transmisie audio si multe alte dotari tehnologice in functie de necesitate. Este important sa verificati compatibilitatea lor cu sistemul DVR. Nu ezitati sa apelati la un sfat venit din partea unei companii de specialitate in alegerea camerelor ideale pentru spatiul dumneavoastra.

Monitorul sau ecranul pe care se vor fi difuzate imaginiile surprinse de camerele video. Acesta va fi conectat la DVR printr-un cablu VGA sau HDMI, e de preferat un monitor nou cu o calitate buna de redare a imaginii.

Surse de alimentare, cabluri si alte periferice. Sursele de alimentare pot fi achizitionate separat pentru fiecare camera in parte sau se poate opta pentru o sursa multipla de alimentare la care vor fi conectate mai multe camere. Cablurile care vor conecta camerele la intreaga retea vor fi necesare si acestea sunt de mai multe tipuri. Vor fi alese in functie de modelul camerelor, modelul DVR-ului si tipul de conectiune. Se pot achizitiona si alte accesorii precum stative, module de iluminare, tastatura, microfoane etc. Alimentarea si conexiunea intregii retele nu reprezinta un proces extrem de complicat insa e din nou recomandat sa apelati la o firma specializata pentru un rezultat optim.

Acum ca v-ati facut o idee de baza privind componenta unui sistem de supraveghere video, e important sa alegeti sistemul cel mai eficient pentru necesitatiile dumneavoastra. O expertiza amanuntia a spatiului si o consultare detaliata a ofertelor puse la dispozitie de catre firma de specialitate vor fi necesare in alegerea sistemul de supraveghere ideal. Nu ezitati sa apelati la un consult din partea unei firme specializate, personalul calificat va sti exact cum sa puna cap la cap un sistem de supraveghere optim pentru spatiul dumneavoastra. Se recomanda montarea unui kit de supraveghere video in combinatie cu un sistem de alarma pentru o mai buna protectie si pentru un plus de siguranta.