Sunt vegetarienii mai sanatosi

Vegetarienii sunt oameni care nu mananca carne, cum ar fi carnea de vita, carnea de porc si pestele. Unii dintre ei nu mananca nici produse de origine animala. Exista mai multe motive pentru care oamenii nu mananca carne; se poate datora credintelor religioase, morale sau de sanatate.Exista, de asemenea, multe tipuri de vegetarieni, cum ar fi veganul, lacto-veganul, semi-vegetarienii, pesci-vegetarienii.

Sunt vegetarienii mai sanatosi decat non-vegetarieni?

Da, vegetarienii pot fi mai sanatosi, dar nu intotdeauna. Dietele vegetariene sunt in general scazute in grasimi saturate, proteine ​​animale si colesterol, dar au fibre si folii mai mari comparativ cu o dieta non-vegetariana sau o dieta obisnuita. In consecinta, acestia sunt mai putin susceptibili de a dobandi boli osoase, boli de inima, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, cancer pulmonar, cancer de colon si alte forme de cancer. De fapt, s-a raportat ca vegetarienii traiesc mai mult in tarile occidentale.

Cu toate acestea, obiceiurile alimentare nu sunt singurul factor, riscurile reduse si viata mai lunga se pot datora, de asemenea, unui stil de viata sanatos pe care vegetarienii il au. Cei mai multi vegetarieni fac miscare in mod obisnuit, nu fumeaza si au o greutate mai sanatoasa decat cei care nu urmeaza o dieta vegetariana.

Cand nu este asa de sanatoasa?

Sunt vegetarienii sanatosi? Depinde. Nu toti vegetarienii urmeaza aceeasi dieta. Unii vegetarieni pot inlocui carnea cu alimente nesanatoase, bogate in grasimi, zahar si calorii, cum ar fi inghetata, branzeturi bogate in grasimi, chipsuri de cartofi etc. Inlocuitorul alimentar slab poate fi intr-adevar rau, deoarece acest lucru poate duce la boli grave pe termen lung. Deficitul de proteine, fierul, calciul, zincul si vitaminele B, in special B12, sunt esentiale pentru sanatatea cuiva si daca va lipseste una dintre aceste vitamine si minerale, in special in timpul sarcinii, poate duce la o situatie mai grava pentru dumneavoastra si copilul dumneavoastra. Cei vegetarieni de tip vegan care nu mananca produse de pasare au nevoie de supliment de vitamina B 12. Cu toate acestea, doza excesiva de supliment poate, de asemenea, provoca probleme. Prin urmare, se recomanda o buna planificare a meselor pentru o mai buna sanatate fizica si mentala. Deci, inainte de a decide sa deveniti vegetarieni, solicitati mai intai consiliere profesionala.