Sugestii pentru a te relaxa in fiecare zi

Cei mai mulți dintre noi suntem prinși în închisoarea de stres, anxietate și depresie, din cauza creșterii rasei materialiste a șobolanilor din lumea de astăzi. În plus, experții în sănătate publică avertizează că pandemia de coronavirus ar putea avea consecințe destul de dăunătoare asupra sănătății mintale și a bunăstării indivizilor.

Într-un astfel de cadru, găsirea unui calm pentru a combate efectele furtunii devine imperativă. Verificarea emoțiilor și urmărirea câtorva mantre simple pot face truc în majoritatea cazurilor.

SOLUȚII SIMPLE PENTRU GESTIONAREA STRESULUI COTIDIAN

IDENTIFICĂ-ȚI DECLANȘATORII DE STRES

Cel mai bine ar fi dacă ați afla mai întâi lucrurile care creează anxietate sau stres. Dacă identificați stimulentul, devine de neînțeles să-l eliminați din viața dvs. sau să găsiți o soluție pentru a-l aborda.

MERS SAU MIȘCARE

Este dovedit științific că punerea stresului fizic pe corpul tău îl eliberează de grijile mentale. Exercițiul scade cortizolul (hormonul stresului corpului) și eliberează endorfine care îți îmbunătățesc starea de spirit. O plimbare regulată în natură sau orice altă activitate fizică poate face minuni pentru încrederea ta.

RESPIRAȚI ȘI MEDITAȚI

Pentru a elibera tensiunea din mintea ta, trebuie să exersezi zilnic câteva exerciții de respirație. Respirația lentă și profundă și tehnicile de inspirare-expirație au efecte dramatice asupra bunăstării unei persoane. Chiar și meditația joacă un rol identic în ameliorarea depresiei și tensiunii. Practicarea regulată a yoga și rugăciunile poate elimina negativitatea

RÂDEȚI ȘI SOCIALIZAȚI

Râsul are un efect semnificativ asupra creierului tău. Scade hormonii stresului și reduce inflamația arterelor. Nu numai râsul, ci și socializarea pot fi un obstacol în stres. Înconjoară-te cu cei mai buni prieteni și cei dragi. Împărtășiți-vă emoțiile și râdeți cu ele. Practicați activități distractive sau împărtășiți câteva videoclipuri distractive după alegerea dvs.

TREZESTE-TE DEVREME

Dacă te trezești devreme și începi să te întinerești, sindromul de stres se va îndepărta treptat de tine. S-a dovedit științific că cei mai maturi sunt performanți mai buni și la locul de muncă.

MÂNCARE BUNĂ ȘI SOMN DE CALITATE

Există o legătură semnificativă între starea noastră de spirit și mâncarea pe care o consumăm. O alimentație sănătoasă îmbunătățește nivelul de energie, făcându-ne mai productivi. În cele din urmă, ne îmbunătățește sănătatea fizică și mentală. Un alt punct de remarcat este somnul de calitate, care poate ajuta la gestionarea mai bună a situațiilor stresante.

Există o mulțime de hobby-uri care te-ar putea ține departe de gândurile stresante. Potrivit experților, aceștia sunt cei mai buni agenți de stres, deoarece te fac să nu te gândești la nimic altceva decât la acea activitate. Fie că este vorba de grădinărit, colorat, cântat, muzică etc.

Concurența de ultimă generație, stilul de viață modern și utilizarea prelungită a gadgeturilor pot fi câteva motive de vină pentru creșterea stresului. Cu toate acestea, există o listă nesfârșită de remedii pentru a depăși sindromul anxietății. Puteți alege cu ce vă simțiți confortabil și puteți face din aceasta o rutină de a urma activități de ameliorare a stresului.